Veteraner hedret i Bergen

​HEDRET: Veteraner som ble hyllet under veteran-NM i Bergen. Fra venstre: Leif Bråten, Petter Faye-Lund, Tore Vik, Sven Gunderson og Ola Brekken.

NBBF
01.10.2018
Veteran-NM gikk av stabelen 28.-30.september, kjente og kjære fikk fortjent heder.

Veteran-NM i Bergen siste helg i september er i ferd med å befeste seg som et av de mest betydningsfulle arrangementene i norsk basket. Sist helg samlet mesterskapet tett oppunder 300 spillere i alderen mellom 34 og drøyt 70 år, men også andre veteraner hadde tatt turen over fjellet.

I forbindelse med NBBFs 50-årsjubileum var fire av spillerne på det første herrelandslaget i 1966 til stede på banketten under veteran-NM: Kapteinen Leif Bråten, OSI (som endte opp med 26 landskamper), Petter Faye Lund, Bærum (30), Tore Vik, Bærum (25) og Sven Gunderson, Asker (20). Alle disse fire var sammen med Ola Brekken, Sandvika, også til stede under forbundets konstituerende ting i 1968 og fikk sin fortjente hyllest under banketten.

Faye-Lund og Brekken var i Bergen som spillere på Sandvikas lag i klasse menn 60 + (som besto av spillere fra Asker, Bærum og Sandvika), mens de øvrige inngikk i Sandvika-lagets heiagjeng under kampene i Haukelandshallen.

Se resultatene fra Veteran-NM her: https://www.veteranbasket.no/resultater