Verdt å vite om 3MOT3 TOUR19

Martin Wroblewski
19.03.2019
Planen for TOUR'en er så godt som klar! Mye spennende skjer innen 3MOT3. Del 1.

3MOT3 turneringer i løpet av vår- og sommermånedene begynner å bli en kjærkommen vanesak for mange av våre spillere. Vi som jobber med 3MOT3 ønsker å gjøre aktiviteten og konseptet tilgjengelig for alle interesserte, og hvert år prøver vi å gjøre «det lille ekstra» for de om deltar.

I 2019 blir det mye «EKSTRA».

Utviklingen av konseptet har gått utrolig kjapt fra prosjekt til godkjent idrettsgren. Hvert år blir vi flere og større og 2019 er ingen unntak. Dette er første artikkelen som omhandler ting deltakere bør merke seg under årets turneringer.

Endring i den yngste kategorien; U16 endres

3MOT3 Kvalifiseringene blir fortsatt satt opp med de planlagte kategoriene, men i 2019 sesongen kommer det en liten justering i den aller yngste kategorien, som nå blir U15. Det vil da si at spillere er 15 år eller yngre 1. januar i året 2019. De resterende kategoriene er U18, U23 og Senior, kvinner og menn. Grunnen til denne endringen er tidligere erfaringer med store forskjeller i ferdighetsnivå blant spillerne. Endringen har også tredd i kraft i FIBAs kategoristruktur. 

TIP-OFF' 19, Sesongåpning i Bergen!

Årets Sesongåpning blir arrangert i Bergen for første det gang. Arrangøren blir offentliggjort med egen plakat på våre SoMe-kanaler. Denne turneringen skiller seg litt ut fra de andre kvalifiseringene ved at:

  1. U23 Menn & Senior Menn spiller i samme kategori: «Menn Open»
  2. Det er satt et tak på 16 lag. De første 16 lagene til å melde seg på, får garantert plass. De resterende blir satt på venteliste i tilfelle det skulle bli en plass ledig.
  3. Vinnerne av mennenes TIP-OFF får muligheten til å kvalifisere seg til en 3x3 Satellite-turnering (Mer info kommer)
  4. Vinnerne av sine kategorier sikrer seg en plass i Den nasjonale 3MOT3-finalen.

Verdt å vite: Påmeldingen til samtlige 3MOT3 Kvalifiseringer åpnes 1. april.

Spillere danner «spillerstaller»

3MOT3 TOUR '19 følger FIBAs Team Tour format, og dette formatet går ut på at spillere danner «spillerstaller» bestående av 3-6 spillere som så blir låst i inneværende TOUR. Ønsker du å vite helt konkret hva TT-formatet går ut på, klikker du her.

Vi følger dette formatet fordi vi ønsker at det skal være rettferdig for deltakerne, og at det ikke tilrettelegges for topping av laget i forkant av en turnering.

Spillerstallene sendes på mail til martin@basket.no med navn på spillerne og link til play.fiba3x3-profil. Dette gjøres kun en gang i 3MOT3 TOUR'19

Nasjonal TOUR

Årets 3MOT3 TOUR er en nasjonal turneringsrekke og lagene som har sendt inn sine staller kan spille på samtlige kvalifiseringer rundt om i landet. Det vil si at et lag fra Tromsø kan melde seg på, og spille i kvalifiseringen i Skien, OG Kristiansand osv. Den nasjonale deltakelsen gjelder også TIP-OFF'en og vi ønsker lag fra alle regioner og deler av landet velkomne til å melde seg på.

Fristen er satt!

Det er faste påmeldingsfrister til alle kvalifiseringene i årets TOUR. Fristen er ALLTID kl.23.59, torsdagen FØR turneringshelgen. Lag får ikke anledning til å melde seg på den respektive turneringen etter påmeldingsfristen. Dette gjør vi for sikre kvaliteten på turneringen for de lagene som melder seg på og for at avviklingen av turneringene skal være så god som mulig for både deltagere og arrangører.

Artikkelen «Dette er TOUR'19, Del 2» kommer til å ta opp følgende:

Kvalifiseringer i regionene.

3MOT3 Arrangør- og dommerkurs i 2019