Vellykket TOUR-finale

Shark Attacks Simen Samuelsen i tett duell med Orji Okoroafor og Tomas Jarolin fra B.Basket. 2. semifinale. Foto: Martin Wroblewski

Martin Wroblewski
27.06.2018
20 3MOT3 lag fra hele landet møttes til dyst i helgen!

Årets finale bød på hele 4 godkjente kategorier der vinnerne av kvalifiseringene i Senior Menn, Senior Kvinner, U18 Gutter og U16 Gutter møttes i Furusethallen for gruppespill første finaledagen.

Resultater finner du på play.fiba3x3.com

Tøft gruppespill

Lagene representerte hele fire basketregioner og det var utrolig spennende å se hvordan turneringen skulle utarte seg på lørdag.

Det var også godt å ha seniorjentene med etter to års fravær i TOUR'en, med Høybråtens «Team Powerpuffs» som beste lag i gruppespillet.

Guttekategoriene ble dominert av lag fra Skjetten («David» & «Skjetten Wolves» i U16, og «Big Skjetten Brand» i U18), samt Skien («Skien Stars 2004» i U16, og «Tony's Super Ballers» & «Jellyfish» i U18). «David» (U16) og Tony's Super Ballers (U18) var beste lag ut av gruppespillet.

Hele 8 Senior Herrer-lag skulle spille om de fire plassene på søndag:

Pulje A

Latvian Three Stars; (1) kv. 3MOT3 TIP-OFF

B.Basket; (4) kv. #5 3MOT3, Skjetten

Arendal Titans; (5) WILD CARD (best ranking)

LTU; (7) kv. #3 3MOT3, Bergen

Pulje B

3NuoLentos; (2) kv. #4 3MOT3, Larvik

Skien Ghosts; (3) kv. #6 3MOT3, Skien

Express Seahawks; (6) kv. #2 3MOT3, Kristiansand

Shark Attack; (8) kv. #1 3MOT3, Tromsø

Gruppespillet ga tilskuerne et par overraskelser hvor den største var at forhåndsfavoritten «Latvian Three Stars» gikk på to strake tap, først 15-17 mot underdogen «LTU» fra Bergen og så 16-18 mot yndlingsrivalen «B.Basket». «Three Stars» hadde vunnet komfortabelt mot «B.Basket» i TIP OFF finalen og tok senere en historisk 5. plass i 3x3 Stockholm, men måtte finne seg i å reise hjem etter to kamper på lørdag.

«LTU» viste seg å være en seriøs kandidat for TOUR mester-tittelen da de slo «B.Basket» i gruppespillets siste runde, og gikk gjennom lørdagen ubeseiret.

Haiene fra nord.

Lavest rankede «Shark Attack» skulle også sette sine motstandere på plass i pulje B, med en tett seier 13-12 mot erfarne «Skien Ghosts» styrt av Norges best rangerte spiller, Rokas Rasikas. «Shark Attack» vant tre av tre mulige, og veldig underholdende puljekamper, 20-18 mot Express Seahawks og 12-10 mot 3NuoLentos.

Bergen, Oslo, Skien og Tromsø gikk videre til semifinalene på søndag.

3MOT3 Knock-outs på legendariske Kuba.

Sluttspillet fant sted på Grünerhagen Ballplass eller Kuba for alle oss andre, og var en del av samarbeidet «Streetmode» med UMN og Oslo Urbane idrettsforening.

U16 guttene åpnet første semifinalerunde med en tett kamp mellom «David» og «Skien Stars 2014» Skjetten-laget vant 12-9. I U18 skulle det bli et Skien-oppgjør og det var «Tony's Super Ballers» som trakk det lengste strået med en to-poengseier over «Jellyfish», 11-9.

I Senior Herrer skulle Skien får bryne seg på Bergen, og semi'en utartet seg til å bli en særdeles fysisk kamp, mellom to tøffe lag. Dette var den første kampen i Norge hvor en spiller ble utvist ved å pådra seg to usportslige fouls. Roberto Martinez fra Ghosts måtte forlate banen med drøye to minutter igjen på kampklokken. Finalisten fra i fjor slått ut med 9-6 til solide LTU.

Senior kvinner innledet den andre semifinalerunden, med en overbevisende seier til Kristiansand-laget «Damene» som vant 9-1, mot «Team Sheiba» fra Høybråten. I U16 var det et nabooppgjør mellom Skjetten Wolves og HBBK Cavs, som endte med en sterk seier 17-9 til Wolves. Dermed skulle det bli Skjetten mot Skjetten i finalen. Det samme scenarioet var også i U18 med «Skjetten Big Brand» og «HBBK Trailblazers». Igjen var Skjetten det sterkeste laget og gikk videre med 14-10 til «The Brand».

Shark Attack og B.Basket møttes i den andre semifinalerunden for herrene. «Shark Attack» hadde overbevist i gruppespillet, men nå stod de overfor et av de mest rutinerte lagene, med 3MOT3 veteranen Fabio Morais og BLNOs Orji Okoroafor. Rutinen viste seg å være en avgjørende fordel. B.Basket valset inn seieren, 21-15.

Finalene!

«Team Powerpuffs» vs. «Damene» var den første finalekampen i årets 3MOT3 TOUR, og det var ubeseirede «Powerpuffs» som satt sitt stempel på resultatet 16-5 over Sørlandets «Damene».

I Skjetten-oppgjøret var det også bunnsolide og ubeseirede «Davis» som vant med 20-15 over «Wolves».

I herrefinalen var stemningen til å føle på for begge lag hadde vist meget sterke takter gjennom hele sluttspillet. Det var en veldig jevn kamp med «B.Basket» som klarte så vidt å holde seg foran og svarte nesten umiddelbart når «LTU» scoret. Sakte, men sikkert klarte Oslo-laget å opparbeide seg en sikker ledelse som holdt tiden ut og kampen endte 17-11. Sist, men definitivt ikke minst var finalen for U18. Tony's Super Ballers mot Big Skjetten Brand fikk kremplassen som årets siste finale og det skulle fort vise seg å bli en oppvisning av Super Ballers, med Lars Nisen som primus motor. Skien-laget fikk til slutt en trygg seier før endt kamptid 21-10.

Gratulerer til «B.Basket», «Team Powerpuffs», «Tony's Super Ballers» og «David»!

Tusen takk til alle lag for deltakelsen og dere som kom for å se på kampene! Vi håper å se mye aktivitet rundt om i landet i tiden som kommer!