Ulriken: - Sterkere etter jul

​Karyn Sanford og Fatima Mohammad (bak) fra Ulrikens J03-lag har vært sentrale også i BLNO-laget denne sesongen. Mot Høybråten søndag var Karyn igjen toppscorer, med 19 poeng. Hun fyller 15 år i romjula, mens Fatima Mohammad ble 15 i forrige uke. Bildet er fra Ulrikens møte med Asker Aliens i november.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
10.12.2018
Ulriken fikk i gang Madison Burroughs og venter på Maren Austgulen og Lise Breivik.

Ulriken Eagles – Høybråten 67-61

Tromsø Storm Ungdom – Bergen Elite 44-78

Med 15 poengs ledelse (45-30) midtveis i tredje periode gikk det mot en komfortabel seier til Ulriken Eagles, men Høybråten-jentene kom sterkt mot slutten av kampen og helt innpå til 4 poeng (63-59) med 10 sekunder igjen å spille. Da la Karyn Sanford to straffer og senere to til, som sikret hjemmeseier 67-61 i Haukelandshallen.

14-årige Karyn var kampens toppscorer med 19 poeng, mens Madison Burroughs satte 10 poeng i sin BLNO-debut. Den 22-årige og 178 cm høye guarden fra California har trent med Ulriken i flere uker og ble klarert for spill denne uka.

Hun markerte seg som en rask spiller, flink til å pushe ballen opp på banen og skape for seg selv og andre.

- Jeg syns ikke vi kan bedømme henne ut fra denne kampen, der laget ikke hjalp henne til så mange gode posisjoner. Men dette var en kamp å få overstått, og så skal vi komme sterkere med fullt lag etter jul, forklarte Ulriken-trener DuRell Sanford.

Comeback i januar?

«Fullt lag» betyr at Lise Breivik (25) blir med igjen etter ankelskaden hun pådro seg i oktober og at Maren Austgulen (27) gjør comeback etter sin kneoperasjon og halvannet år lange pause fra basket.

Da får Ulriken både mer klasse, rutine og scoringspotensial, og utover i sesongen vil også Madi Burroughs bli bedre innkjørt i laget.

I søndagens kamp ble førsteperioden preget av tre «runs»:

Ulriken med 11-0 fra start, Høybråten med 7-0 til 11-7 og Ulriken med 7-0 igjen, til perioderesultatet 18-7. De 11 poengene ble til 15, men Høybråten aktet ikke å gå på noe nytt stortap etter lørdagens 54-100 mot Gimle.

I stedet var gjestene nær ved å lage spenning om seieren i sluttminuttene og sluttsekundene.

- Vi hadde for mange turnovers og ga Høybråten vidåpne layuper, klaget DuRell Sanford.

- Jeg er glad vi hadde bygget opp en så stor ledelse. Og vi vinner igjen. I fjor på denne tiden lå vi vel på 3-5 eller 4-6, nå er vi 7-4, presiserte han. Det er spennende, med tanke på at Ulriken har hatt en overvekt av J03- og U16-spillere på banen i de fleste av kampene.

Ulrikens neste kamp er ikke før neste år, og den er tøff: borte mot ubeseirede Ullern 6. januar.

Høybråten har pause helt til 19. januar, og møter Bergen Elite hjemme i Furusethallen og deretter i Bergen en uke senere.

Poengscorere i Ulriken – Høybråten:

Ulriken Eagles: Karyn Sanford 19, Madison Burroughs 10, Fatima Mohammad 9, Vilde Tveito 9, Helene Kongestøl 6, Synne Jacobsen 5, Hanne Nybø 5, Anna Hammer 2, Sunniva Sørbye 2.

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 11, Ingrid Hutchesson 11, Flaka Kelmendi 11, Shiba Haji Ahmadi 10, Ariana Sefaj 9, Hawelty Michael 5, Astrid Jansen Gjersvik 2, Anja Hegerberg 2.

Full pott mot Tromsø

Bergen Elite tok sin fjerde BLNO-seier for sesongen og er oppe på 4-6, det samme som Sandvika – men bak med 0-2 i innbyrdes oppgjør.

Tre av Bergen-jentenes seire er kommet mot Tromsø Storm Ungdom: 113-59 i seriestarten og 71-43 i november hjemme i Amalie Skram-hallen og nå 78-44 i Tromsø. Den fjerde var 71-65 over Asker Aliens i Leikvollhallen, Bergen Elites første seier mot et av topplagene.

En 3-poenger fra Emma Perry ga hjemmelaget 3-0 fra start i søndagens kamp, men derfra gikk Bergen Elite rett til 14-3 og ødela tidlig det som måtte være av spenning.

Bergen Elite kontrollerte og vant de fire periodene med henholdsvis 10, 6, 9 og 9 poeng.

Onsdag skal Geir Bangstads jenter ut i et utfordrende oppgjør: Hjemme mot Gimle. Første kamp i oktober var jevnspilt og endte med 6 poengs seier til Gimle, 53-47.

Poengscorere i Tromsø – Bergen Elite:

Tromsø Storm Ungdom: Emma Perry 13, Emma Liva Vendelbo 13, Johanne Ellingsen 4, Kjerstin Havnes 4, Ann Kristin Voldnes 4, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 4, Ester Feidal 2.

Bergen Elite: Emma Tallaksen 15, Sofie Blydt Paulsen 14, Ulrikke Hoff 12, Kaia Brendesæter 9, Kristin Skåtun Hannestad 8, Mia Andersen 6, Tuva Andersen 6, Emma Harloff 6, Ingrid Skåtun Hannestad 2.