Ullern-jentene skal inspirere yngre

​Ullern legger hjemmekampen mot Asker Aliens 16. desember til Bjørnemyrhallen på Nesodden. Her er fire av spillerne i aksjon i NM-finalen mot Gimle i april. Lina Stranger-Johannessen (nr 10) vinner ballen i duell med Sigrid Hardie, mens de øvrige Ullern-spillerne er (fra venstre) Jeanine Flaaten, Anniken Eika Frey og Tori Solberg Halvorsen.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
02.12.2018
Ubeseirede Ullern skal spille for nytt publikum når de møter Asker Aliens 16. desember.

Bergen Elite – Ullern 60-83

Ullern-jentene har ikke tapt for noe annet norsk klubblag siden det ble 61-75 mot Ulriken Eagles i Bergen 7. januar i år, og etter 83-60 over Bergen Elite søndag er det blitt 20 seire på rad – og 11 strake i den nye sesongen.

Nå blir siste hjemmekamp før jul flyttet fra Ørakerhallen til Bjørnemyrhallen på Nesodden, søndag 16. desember. Da skal Ullern og Asker Aliens sørge for basket-PR for yngre jentespillere.

- Kul idé

- Nesodden tok kontakt med oss og spurte om vi kunne tenke oss å ha et hjemmearrangement der, og vi var raskt ute og bekreftet at vi syntes det er en kul idé, forteller Ullern-trener Gunnar Nesbø.

- BLNO-kampen er en del av et større arrangement med de yngre jentelagene i Nesodden og noen av samarbeidsklubbene, sier Nesbø, som sammen med assistenttrener Ståle Frey skal ha trening med yngre lag tidligere på kampdagen.

Nesodden Basket håper og tror på fullsatte tribuner i Bjørnemyrhallen når to av topplagene i BLNO møtes.

- Vi håper jo det blir et stort publikum, og det er veldig kult for oss å kunne være inspirerende for yngre spillere på Nesodden og i regionen. Det blir helt sikkert en annen opplevelse og en annen ramme enn vi er vant til, forsikrer Ullern-coachen som også er trener for Norges kvinnelandslag.

Kort prosess i Bergen

Oppgjøret mot Bergen Elite ble som ventet aldri spennende, og Ullern avgjorde tidlig.

3-poengere fra Anniken Eika Frey og Tori Solberg Halvorsen sørget for 7-2 og 10-2, og derfra suste Ullern fra til 26-9 etter førsteperioden og 44-20 etter den andre.

Bare i fjerde periode fikk Bergen Elite plass og tid til å slå seg løs. Hjemmelaget «vant» de siste ti minuttene 28-19 og fikk begrenset nederlaget til 23 poeng, 60-83.

- Vi hadde fin flyt i angrep, roterte mye på laget og fikk løpt og scoret mye. Samtidig var vi svakere defensivt, vi slipper sjelden inn over 60, understreker Gunnar Nesbø.

Tuva Andersen kom etter hvert i siget for hjemmelaget og endte på 23 poeng etter fem 3-poengere, mens Kristin Skåtun Hannestad hadde 17 poeng.

Hos Ullern var Mia Henriksen igjen toppscorer, denne gang med 18 poeng, men poengene var godt fordelt med fem spillere på tosifret score.

Lagkaptein Jeanine Flaaten er ute med en brukket finger og blir heller neppe spilleklar mot Asker 16. desember.

Bergen Elite er nå 3-6 etter 9 kamper, etter to seire over Tromsø Storm Ungdom og borteseieren over Asker Aliens (71-65). Det første møtet mot Ullern endte 44-92, i oktober. Tredje og siste kamp mellom lagene spilles 20. januar i Ørakerhallen.

Poengscorere i Bergen Elite – Ullern:

Bergen Elite: Tuva Andersen 23, Kristin Skåtun Hannestad 17, Kaia Brendesæter 7, Ulrikke Hoff 5, Susanne Blydt Paulsen 4, Emma Tallaksen 4.

Ullern: Mia Henriksen 18, Tori Solberg Halvorsen 17, Josephine Allen 11, Marte Moe 11, Lina Stranger-Johannessen 10, Vlera Kelmendi 6, Anniken Eika Frey 5, Selma Freng Sørensen 3, Olivia Priestley 2.