U19-NM: Gull til Asker og Kjelsås

Kjartan Monsen
17.04.2016
Asker slo Ullern i kvinnefinalen, mens Kjelsås vant over Sandvika i klassen for menn.

Asker slo Ytrebygda 66-61 i semifinalen for kvinner, mens Ullern vant 71-53 over Hop. Dermed var fjorårsfinalistene slått ut. Før finalen møttes bergenslagene til bronsefinale. Ytrebygda var det sterkeste laget og stakk av med medaljene etter seier 62 -54 over Hop.

I finalen var Asker det sterkeste laget. De kom inn i turneringen seedet som nummer 4, men de var best når det gjaldt som mest. Ullern måtte til slutt gi tapt med 52-68 (kampstats).

Finalens MVP ble Julie Wilborn (17 poeng og 13 returer) fra Asker. Thale Messel scoret 20, mens kampens mestscorende ble Emma Hergot fra Ullern med 26 poeng.

For mennenes tok Sandvika og Kjelsås tok seg greit videre fra hver sin semifinale. Sandvika vant 76-53 over Ullern og Kjelsås slo Gimle 87-68.

Ullern stakk av med bronse etter seier 75-64 over Gimle.

I finalen skulle det handle om Kjelsås. Harald Frey var kampens gigant og toppscorer med 33 poeng. Han satte blant annet 6 av 6 trepoengere i første periode. Sandvika greide aldri å komme tilbake, og Kjelsås vant med 85-65 (kampstats).

Gratulerer til Kjelsås og Asker med NM-gull!

Det ble kåret All-star-lag i turneringen:

All-star menn U19-NM 2016:

Harald Frey, Kjelsås (Finalens MVP)

August Volkmar, Kjelsås

Lars Fredrik Mens Espe, Gimle

Anders Landenget, Sandvika

Axel Barkvoll, Ullern

Finalens MVP: Harald Frey, Kjelsås

All-star kvinner U19-NM 2016:

Julie Skorpen, Asker

Solveig Mildestvedt, Ytrebygda