U16-NM: Gull til Asker og Kjelsås

Kjartan Monsen
25.04.2016
Nye NM-gull til både Asker og Kjelsås. Denne gangen gikk guttegullet til Asker, mens Kjelsås-jentene kan kalle seg norgesmestere i U16.

Det er bare en uke siden Asker og Kjelsås sist fikk NM-gull; I U19 vant Asker kvinneklassen, mens Kjelsås vant herrefinalen for andre år på rad.

Denne helgen var det sekstenåringenes tur.

Kjelsås-jentene var seedet som nummer 1 og var regnet som favoritter på forhånd. De gikk ikke uventet gjennom turneringen og møtte andreseedede Hop i semifinalen. Kjelsås ble for sterke for bergenserne og tok seg til finalen med 93-44.

Sandvika utkjempet et svært tett slag i sin semifinale og tok seg videre med ett fattig poeng 46-45 over Ullern.

I finalen var det Sandvika som kom best i gang med 16-14 i første periode. Men i andre tok Kjelsås over ledelsen, og hadde kontroll på resten av kampen. På sluttsignalet sto det 78 – 44 (kampstats) til Kjelsås, som kunne juble over NM-tittel.

Kampens MVP, Anniken Frey, også kjent fra KL-laget til Ullern ble toppscorer med 25 poeng, 5 assists og 5 steals. Madeleine Hanseid også kjent fra Ullerns KL-lag scoret 21.

Sandvikas Anniken Hartveit jobbet inn 14 poeng og 11 returer for sølvvinnerne.

Ullern tok bronse etter 66-53 over Hop i bronsefinalen.

For gutta sto Kongsberg for en liten overraskelse da de slo ut førsteseedede Haugesund 84-80 i semifinalen.
I turneringens andre semi var det ingen tvil; Asker slo ut Sverresborg 71-43.

Asker ble et nummer for store også for Kongsberg og vant finalen 79-55 (kampstats).

Tidligere Kongsberg-spiller, nå Asker-spiller, Birk Skogheim, ble kampens toppscorer med 29 poeng. Gustav Barth, 20 poeng og 10 returer, ble finalens MVP. Tobias Rotegård ble Miners’ mestscorende med 18 poeng. Andreas Hvamb hadde 17.

I bronsefinalen var Sverresborg det beste laget og vant 81-75 over Haugesund.

Asker står dermed med guttegull i U16 og jentegull i U19. Kjelsås med gull i U19 menn og U16 jenter.

All Star U16 Kvinner

Anniken Eika FreyKjelsås
Pernille MellemSandvika
Madeleine HanseidKjelsås
Mimi SimonsenHop
Mille WilhelmsenSandvika

All Star U16 Herrer

Sigurd LorangeSverresborg
Øystein SøndenåHaugesund
Tobias RotegårdKongsberg
Mikal GjerdeHaugesund
Gustav BarthAsker

Se flere resultater fra U16-NM og Hans Cup, som ble arrangert parallelt her.