Trener 2: to samlingshelger i juni

Torkild Rødsand
16.06.2017
Årets Trener 2-kurs er godt i gang og nå i juni gjennomføres to samlingshelger.

Trener 2 er et svært ettertraktet kurs og i år har 30 trenere meldt seg på.

Kurset er godt i gang og forrige helg (9.-11. juni) var tema treningslære, fysisk trening,  skadeforebygging og treningsplanlegging. Timeplanen på Trener 2 er ganske tettpakket, men stemningen blant deltakerne var veldig god og en blanding av forelesning og gruppearbeid og gode spørsmål fra deltakerne bidro til gode faglige samtaler.

Raik Tietze som til daglig jobber som trenerutvikler for Kampsportforbundet var hovedforeleser hele helgen. Han har sin idrettsfaglige utdanning fra Tyskland med hovedfag i idrett og erfaring som utøver fra høyt internasjonalt toppnivå i ju-jitsu (verdensmester i 2000). Etter mye teori fredag og lørdag fikk deltakerne selv prøve ut praktiske øvelser i hall på søndagen.

Kommende helg (16.-18. juni) er det klart for ny samling hvor tema går over mot trenerrolle, verdier som trener, kampledelse og så oppstart på idresspesifikke emner innen basket med grunndriller og multidriller. Hovedforeleser kommende helg er Geir Bangstad som har erfaring som hovedtrener fra både BLNO, KL og landslag, utdannet Diplomtrener fra Olympiatoppen, bachelorgrad i pedagogikk trenererfaring og godkjent FECC fra 2011.

Trener 2-kurset går totalt over fire helger hvor i tillegg til disse to helgene i juni er samling 25.-27. august og 24.-26. november hvor tema kun er basketspesifikk som fast-break, lagkonsepter angrep og forsvar, screen på ball mm hvor undervisning er teoretisk, praktisk i hall og med observasjon av kamper i KL/BLNO.

Deltakere på Trener 2 er:

FornavnEtternavnKlubbRegion
JakobBaidenNidarosMidt