Trener 1: vellykket samling

Torkild Rødsand
16.05.2017
Vellykket Trener 1-kurs 13.-14. mai for trenere med spillererfaring på elitenivå.

​I helgen 13.-14. mai ble NBBFs Trener 1 kurs tilpasset trenere med spiller- eller trenererfaring fra elitenivå gjennomført. Samlingen ble gjennomført lørdag 13. mai i forbundets lokaler på Ullevaal Stadion og søndag 14. mai i idrettshallen F21 på Helsfyr i Oslo.

Trener 1-kurset legger til grunn lang basketerfaring faglig og tematikk for samlingen er til stor grad fellesidrettslige emner som trenerrollen med forelesningene Jeg som basketballtrener og Verdier som idrettstrener, treningsplanlegging, ledelse i hall, førstehjelp og fysisk trening. I tillegg ble det undervist om NBBFs grunnprinsipper for spill samt presisering av basketregler.

Deltakerne bidro sterkt til en bra gjennomføring av kurset med gode spørsmål og diskusjoner underveis. Alle åtte er også påmeldt kommende Trener 2-kurs i 2017.

-Hovedforeleser var Geir Bangstad som er hovedtrener for Bergen Elite i KL og jobber på Olsvikåsen vgs i Bergen som fagansvarlig for Toppidrett Basketball.

- Kurslærer på fysisk trening var Raik Tietze som til daglig jobber på Kampsportforbundet med ansvar for trenerutdanning og faglig støtte for toppidrett. 

- Kursansvarlig: Torkild Rødsand, Trener- og dommerkoordinator

Forelesning Geir Bangstad, Idrettens Hus, Ullevaal Stadion:


Forelesning Geir Bangstad, F21

Forelesning fysisk trening Raik Tietze, F21


Forelesning Raik Tietze