Trener 1: Vellykket kurs 14.-15. april

​Geir Bangstad (kurslærer), Thomas Vangen, Johan Lundqvist, Lisbeth Jansen, Kjestin Havnes, Amanda Spry Hansen, Arne Ingebrigtsen og Marco Sanders.

Torkild Rødsand
25.04.2018
Syv nye trenere godkjent med Trener 1 etter kurs for spillere med eliteerfaring.
Helgen 14.-15. april ble NBBFs Trener 1 kurs tilpasset trenere med spiller- eller trenererfaring fra elitenivå gjennomført. Dette er 2. år på rad dette kurset arrangeres og vi ønsker med dette å tilrettelegge en utdanningsløype for trenere med lang spiller- eller trenererfaring på elitenivå.

Trener 1-kurset legger til grunn lang basketerfaring faglig og tematikk for samlingen er til stor grad fellesidrettslige emner som trenerrollen, treningsplanlegging, ledelse i hall og fysisk trening. I tillegg må deltakerne på egenhånd gjennomføre alle e-læringskursene for trener 1.

Det ble rapportert om gode diskusjoner underveis og med dyktige kurslærere som tilrettela veldig godt inn mot denne målgruppen av trenere. Fire av deltakerne har allerede meldt seg på kommende Trener 2-kurs i 2018.

  • Hovedforeleser var Geir Bangstad som er hovedtrener for Bergen Elite i KL og jobber på Olsvikåsen vgs i Bergen som fagansvarlig for Toppidrett Basketball.
  • Kurslærer på fysisk trening var Raik Tietze som til daglig jobber på Kampsportforbundet med ansvar for trenerutdanning og faglig støtte for toppidrett.
Kursansvarlig er Torkild Rødsand som Trener- og dommerkoordinator og som også har hovedansvar for Trener 2 og Trener 3.

Gratulerer til alle syv deltakere med fullført og bestått Trener 1

Deltakere
Amanda Spry Hansen   Griffen
Kjerstin Havnes              Tromsø Storm Ungdom
Arne Ingebrigtsen         Frøya
Lisbeth Jansen               Høybråten
Johan Lundqvist           Persbråten
Marco Sanders              Oppsal
Thomas Vangen            Ammerud