Supersamling i Bergen

​Ronny Myklebust og Aleksander Haaland Hillestad under RSBasketsamlingen i Bergen

Martin Wroblewski
10.10.2018
Rullestolbasketsamlingen i Bergen 2018, vel overstått. Vi gleder oss allerede til neste år!

35 deltagere fra Trondheim, Ålesund, Søgne, Mandal og vertsbyen Bergen møtte opp på samling i hallen ved Amalie Skram vgs, første helgen i oktober. Det ble to intensive dager med til sammen 11 timer med øvelser, spill og moro på parketten!

Takk til instruktørene!

Årets samling skulle involvere hele fire instruktører. Våre nederlandske 3x3 mestere Ingmar Halbersma og Rob Boskeljon holdt sessions for de viderekommende RSBasket-spillerne, mens Fredy Ejcalon fra Åplesund tok seg av basisgruppen. I tillegg til dette var vår trofaste svenske IWBF-dommerinstruktør Arnon Pinner i full gang med gjennomføring av det første dommerkurset i norsk RSBasket. Tusen takk for innsatsen og all den kunnskapen dere delte med oss.

RSBasket 3MOT3-turneringen

Andre år på rad ble det gjennomført en offisiell FIBA godkjent 3mot3 turnering under samlingen, med gruppespill på lørdag og sluttspill på søndag. Deltagerne ble delt inn i hele sju lag på tvers av alder og nivå, og det skulle vise seg å være en særdeles jevn konkurranse med mange tette matcher.

Lagene:

CAVS: Ingmar Halbersma, Benedicte Aksdal, Petter Hatland Mikalsen, Stein Bertelsen

CELTICS: Rob Boskeljon, Kristoffer Tveit Sætre, Marius Aamodt

HEAT: Steinar Vedå, Adrian Akselsen, Preben Standal, Stine Isdahl Hole

KNICKS: Ruben Hoel, Jonatan Lid, Olav Olsvik Fretheim, Ronny Myklebust

LAKERS: Benjamin Rebnord Joakim Ysland, Ståel Hagen.

OKC: Nils Chr. Ihlen- Hansen, Hallstein Espelid, Ellen Marie Gausen, Andre Ihlen-Hansen

RAPTORS: Fredy Ejcalon, Aleksander Haaland Hillestad, Sasja Austrud.

Lørdagskampene ble spilt for å sikre seg best plassering i forkant av suttspillet, og det skulle vise seg å være tøffe tak spesielt i semifinalene.

I finalen var det duket storoppgjør mellom CELTICS og CAVS og det var «laget fra Boston» som tok en knepen seier med stillingen 10-8

Bronsjefinalen var det RAPTORs som vant 10-7 mot KNICKS.

Årets ALLSTARS

Hver samling blir instruktørene bedt om å holde utkikk etter spillere som gir det lille ekstra i form av innsats og påståelighet. Og hvert år blir fem spillere plukket ut til samlingens ALLSTAR-lag.

Her er årets lag:

Most Improved Player – Stine Isdahl Hole

Årets Rookie  –  Sasja Austrud

Mest Hardtarbeidende  – Aleksander Haaland Hillestad

Most Cocky – Ruben Hoel

MVP – Petter Hatland Mikalsen

Gratulerer!

Tusen takk til arrangørene, instruktørene, deltagerne og dommerne for en flott samling. Vi håper å se dere alle sammen neste gang, og ta med lagkameratene deres!