Storseier for Gimle

Arkivfoto: Ingeborg Gjengstø (Gimle) og Flaka Kelmendi (Høybråten) 2018. Foto: Astrid Hagland Gjerde

Even Lübeck
13.02.2018
Gimle spilte en kjempekamp og vant med hele 64 (!) poeng over Tromsø Storm.

Lagene møttes i Bergen lørdag, og det var liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren. Gimle-laget ledet 25-4 allerede etter første periode og 46-14 til pause. Også i de to siste omgangene var det hjemmelaget som var soleklart best, og etter å ha vunnet 3. og 4. periode til sammen med sifrene 48-16, ble sluttresultatet 94-30.

Samtlige av GImle-spillerne som var i troppen fikk spilletid, og Henriette Raa Ellingsen ble hjemmelagets toppscorer med 21 poeng. Hun traff på 9/10 skudd fra gulvet og satte også en trepoenger. Josefin Winther plukket ned ni returer og hadde tre målgivende, i tillegg til sine elleve poeng.

Likevel var det Sofia Burkow, som spilte 39 av 40 minutter, som ble kampens toppscorer. 6/13 fra gulvet og 2/3 fra trepoengeren, i tillegg til 4/5 fra straffelinjen, gjorde at hun ble kampens toppscorer med 22 poeng. Hun plukket også ned seks returer.

Seieren gjør at Gimle nå ligger på tredjeplass med 10 seirer og fire tap, hvis vi tar en titt på en veldig spennende tabellsituasjon. Faktisk har tre lag 24 poeng - Høybråten på 2.plass, Gimle på 3.plass og Ulriken Eagles på 4.plass. Asker følger hakk i hæl med 17 poeng.

Ullern slo Ulriken med åtte poeng, 64-56, mens gjestene fra Bergen fikk også med seg en seier på deres roadtrip i helgen til Bærum. De slo Asker 76-51 på lørdag etter 21 poeng fra Helene Kongestøl og 17 poeng fra Anna Hammer. Hammer var også 5/7 fra trepoengslinjen!

Tromsø tapte også sin andre kamp i Bergen i helgen da det ble et langt mer oppløftende resultat mot Bergen Elite. Selv om de tidlig havnet under og lå under 5-18 etter første periode og 16-56 til pause, slo de sterkt tilbake de to siste periodene og vant hhv. 19-15 og 13-11 i periode tre og fire.

Sofia Burkow og Tuva Andersen ble toppscorer på hvert sitt lag med 20 poeng hver. Andersen satte tre trepoengere, mens Burkow traff på ni av 24 skudd.