Sterk finish reddet Nidaros

​Anthlon Bell scoret 36 poeng og bidro blant annet med to viktige scoringer da Nidaros Jets gikk fra 82-77 til 86-77 de siste to minuttene av kampen. På bildet er han på vei gjennom Asker-forsvaret med Scotty Hendricks, Ludvig Bergh (nr 10) og Mikkel Aarnes. Tylor Wimbish følger situasjonen.

FOTO: HUGO DE LA PLAZA

ARILD SANDVEN
24.03.2019
Tylor Wimbish og Anthlon Bell avgjorde for Nidaros Jets de to siste minuttene mot Asker.

Nidaros Jets – Asker Aliens 88-80

- Vi er bare halvveis, men også sugne på revansj etter tapet vårt for Ullern i kvalifiseringen i fjor, presiserte Nidaros-coach Thor Inge Øvermo etter at laget hans hadde vunnet en intens og tett batalje mot Asker Aliens.

Tre lag deltar i BLNO-kvalifiseringen i Husebyhallen, og både Asker og Nidaros skal opp mot 1.- divisjonslaget Ullern søndag, kl. 12.00 og 17.00.

Seieren betyr likevel at Nidaros Jets tok et langt steg mot fornyet kontrakt i BLNO, og faktisk kan være klare allerede før siste kamp mot Ullern – hvis Ullern slår Asker tidligere på dagen. I så fall er Ullern klare for opprykk, mens Asker forsvinner ut av ligaen.

Men Asker kan også sikre seg nytt BLNO-liv med minimum 9 poengs seier over Ullern, og med seier uansett hvis Nidaros slår Ullern i siste kamp.

Asker ledet med 8

Asker åpnet forrykende i Husebyhallen med 10-2 og var oppe i 36-28 mot slutten av andre periode før hjemmelaget våknet for alvor.

Nidaros kom i ledelsen for første gang et sekund før slutt i perioden da Jakob Baiden satte to straffer til 38-37 ved pause.

I resten av kampen fulgte lagene hverandre tett. Asker så ut til å få et lite overtak da Mikkel Aarnes satte inn 70-66, men ledet for siste gang i kampen da Paulius Grebliunas ga gjestene 72-71 fem minutter før slutt.

Og etter at Scotty Hendricks hadde redusert til 79-77, var det hjemmelagets USA-importer som avgjorde:

Tylor Wimbish la sin tredje 3-poenger i fjerdeperioden (!) og sørget for 82-77 før Anthlon Bell scoret to ganger og sendte Nidaros 9 poeng foran, 86-77.

Scotty Hendricks ga Asker en ny sjanse med sin åttende 3-poenger (86-80), men to straffer fra Jakob Baiden sikret hjemmejubel.

Wimbish våknet

Lagenes amerikanske pointguarder var igjen poengmaskiner:

Scotty Hendricks endte på 37 poeng etter 8/20 på 3-poengere, Anthlon Bell hadde 36 for Nidaros etter 4/12 på 3-ere og 10/15 på 2-poengsskudd i tillegg til 7 assists.

Samtidig var Tylor Wimbish på hugget i tredje og fjerde periode etter å ha scoret bare 4 poeng før pause (2/10).

- Han fikk beskjed om å fortsette å skyte, og at det ville løsne – og det gjorde det til gagns. Han fikk også sin fjerde feil tidlig i sisteperiode, men var bare veldig imponerende mot slutten av kampen, fastslår Thor Inge Øvermo.

Ett treff fra 50 prosent på 3-poengere

Wimbish landet på 19 poeng etter 3/5 på 3-poengere, ikke akkurat det han er mest kjent for. Her var Mihajlo Krivokapic enda sikrere med 3 av 4, mens Nidaros som lag hadde sterke 11 av 24 (45,8 prosent) og Asker 10 av 32.

For hjemmelaget var også Jakob Baiden sentral med 11 poeng, 7 returer, 5 assists og sine sikre straffekast, og Christian Tøfte igjen nyttig med sitt tempo med ball og forsvarsspill, pluss 7 returer, 5 assists og 2 steals på viktige tidspunkt i kampen.

Asker slo Nidaros 97-91 hjemme og 83-77 i Husebyhallen i de to kampene før jul, mens trondheimslaget tok revansj med en klar hjemmeseier 111-89 i lagenes tredje seriekamp for tre uker siden.

PS. Ulrik Stranger-Johannessen, Askers nest-toppscorer i BLNO denne sesongen med 13,7 poeng per kamp, har også vært en viktig spiller for moderklubben Ullern i 1. divisjon. Siden de to lagene møtes, har 20-åringen valgt å stå over kvalifiseringsturneringen i Trondheim.

Poengscorere i Nidaros – Asker:

Nidaros Jets: Anthlon Bell 36, Tylor Wimbish 19, Jakob Baiden 11, Mihajlo Krivokapic 11, Brage Sørensen 9, Christian Tøfte 2.

Asker Aliens: Scotty Hendricks 37, Mikkel Aarnes 12, Alvis Eglitis 10, Jørgen Onarheim 9, Paulius Grebliunas 7, Ludvig Bergh 5.