Sterk Sandvika-spurt var ikke nok

​Makala Roper førte an i Sandvikas opphenting i fjerdeperioden mot Asker Aliens. Her driver den amerikanske guarden forbi Kari Kyrkjebø og sin faste oppasser gjennom 40 minutter, Elin Gulbrandsen. Til høyre i bildet ser vi Maria Thoresen Myklebust,

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
29.10.2018
Med 10-0 på de siste fire minuttene var Sandvika nær ved å stjele seieren fra Asker.

Sandvika – Asker Aliens 60-63

Ullern – Høybråten 51-42

- Vi ledet med 15 poeng det meste av kampen, og plutselig bare var de der. Det ga oss et lite sjokk, erkjente Julie Wilborn, Asker-toppscorer i Bærum Idrettspark med 20 poeng.

- Vi ble veldig usikre mot 1-2-2-sonen deres og samtidig begynte de å treffe 3-poengere og hadde høyere energinivå enn oss, sa Julie etter lagets fjerde strake BLNO-seier.

Asker-jentene ledet med 17 poeng på det meste og 63-50 med 3:56 igjen.

Da scoret Maria Thoresen Myklebust og Severine Uggen to poeng hver, før Makala Roper og Severine Uggen senket hver sin 3-poenger: 60-63 og fortsatt over et minutt igjen å spille.

Og Sandvika var ytterst nær ved å utligne, men Makala Ropers 3-poengsskudd 17 sekunder før slutt ble hårfin bom.

Så greide Asker å beholde ballen i sluttsekundene da Sandvika først med 0,6 sekunder igjen klarte å få sin femte lagfeil og sende Kari Kyrkjebø til straffelinja. Hun bommet begge straffene, men det var ikke tid igjen for Sandvika,

- Var passive

Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen irriterte seg over starten, som ødela mye for hjemmelaget:

Asker gikk rett opp i 9-0 og videre til 16-4, og lenge var det Julie Wilborn (20 poeng), Ingrid Selvik (12 p) og Elin Gulbrandsen (13 p) som dominerte. Gulbrandsen gjorde også en god forsvarsjobb mot Makala Roper. Men etter hvert tok Sandvikas USA-import mer ansvar, drivet til kurven og begynte å treffe utenfra. Roper ble kampens toppscorer med 26 poeng, mens Severine Uggen scoret 11 av sine 16 i fjerdeperioden Sandvika vant 23-11.

19-åringen bommet mye i første del av kampen, men ble langt bedre da hun begynte å utfordre og ta ballen til kurven.

- Vi vet hva Asker vil og gjør best, de skal inn i painten for å avslutte og de tar offensive returer. Vi har hatt fokus på det et par uker, men likevel kommer vi ut og er ikke forberedt på den fysiske delen av spillet, sa Knutsen.

- Jentene var passive offensivt, men vi hadde mye mer energi på slutten. Vi tapte med 17 poeng (43-60) for Asker i seriestarten i september og var ikke i nærheten av å vinne da. I dag ville vi vært likt med et 3-poengstreff til på slutten, presiserte treneren.

Begge lag hadde en storscorende trio: Makala Roper, Severine Uggen og Maria Thoresen Myklebust sto for 51 av Sandvikas 60 poeng, mens Julie Wilborn, Elin Gulbrandsen og Ingrid Selvik hadde 45 av Askers 63 poeng.

Med 3 poengs seier til Asker er det også relevant å nevne at gjestene hadde en tilnærmet buzzer-scoring både i første og andre periode: En 3-poenger fra Lise Løken ha 23-12 etter førsteperioden, mens Ingrid Selvik satte inn 36-21 i siste sekund før halvtidspausen.

Poengscorere i Sandvika – Asker:

Sandvika: Makala Roper 26, Severine Uggen 16, Maria Thoresen Myklebust 9, Embla Bøckmann Øvstebø 4, Cathinka Sandsdalen 3, Edel Sofie Øverli 2.

Asker Aliens: Julie Wilborn 20, Elin K. Gulbrandsen 13, Ingrid Selvik 12, Andrine Bergseth 6, Ingvild Jørstad 5, Kari Kyrkjebø 4, Lise Løken 3.

Ullerns finish avgjorde

Høybråten gjorde et meget godt forsøk på å påføre Ullern-jentene det første nederlaget siden januar.

Jentene fra Oslo Øst lå noen poeng bak det meste av kampen, men gikk i ledelse 35-34 og 37-36 tidlig i 4. periode, begge ganger etter to straffetreff fra Sigrid Male Davidsen.

Fra 39-39 sendte Marte Moe hjemmelaget fire poeng foran (43-39), men Davidsen reduserte til 43-41 med 1:35 igjen å spille, og Ullerns seier var truet.

Da slo Anniken Eika Frey til med sin eneste 3-poenger i kampen (46-41) og la i tillegg to straffekast til 48-42 et halvt minutt før slutt. Frey satte 7 av Ullerns 8 siste poeng i kampen og samtidig 7 av de 8 hun scoret totalt.

Sigrid Male Davidsen ble toppscorer i Ørakerhallen med 18 poeng og den som holdt Høybråten inne i kampen.

Men igjen ble det en toppkamp hvor begge lag imponerte mest i forsvar.

- Det lugget veldig for oss i angrep, mente Ullern-trener Gunnar Nesbø.

- Vi har god kontroll defensivt, men finner ikke noen offensiv flyt, er slurvete på mange småting og scorer altfor lite. Men i forsvar gjør vi en så god jobb at det er vanskelig å vinne over oss, presiserte Nesbø.

Poengscorere i Ullern – Høybråten:

Ullern: Marte Moe 12, Mia Henriksen 11, Anniken Eika Frey 8, Jeanine Flaaten 7, Lina Stranger-Johannessen 6, Vlera Kelmendi 3, Tori Solberg Halvorsen 2, Josephine Allen 2.

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 18, Shiba Haji Ahmadi 7, Astrid Jansen Gjersvik 5, Hawelty Michael 5, Ingrid Hutchesson 3, Anneli Widén 2, Anja Hegerberg 2.