Spennende mulighet for Rotegård

​Tobias Rotegård i aksjon for U18-landslaget mot Finland i fjorårets nordisk i Kisakallio.

FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

ARILD SANDVEN
05.07.2019
NBA Academy Games i Atlanta kan bli viktige for Tobias Rotegårds basketballfremtid.

Tidlig denne uka kom en invitasjon Tobias Rotegård aldri hadde drømt om å få og som han ikke kunne si nei til:

Deltakelse i NBA Academy Games i Atlanta, i ett av to «World Select Teams». Blant 24 spillere fra hele verden som får sjansen mot NBAs fem akademier: Afrika, Mellom- og Sør-Amerika, Global (i Canberra, Australia), Kina og India, pluss The Skill Factory i Atlanta som arrangerer kampene.

Alle NBA-lagene er ventet å være på plass med sine scouts, og de beste collegene er invitert.

Tilbud fra Spania og Tyskland

- Jeg må bare ikke være redd for å vise meg fram, det blir viktig ikke å gjemme meg bak de andre, mener Tobias, som fortsatt vurderer proffspill i Europa for neste sesong. Han har fått tilbud både fra Spania og Tyskland.

- Jeg har vært og besøkt og prøvd meg i Ulm, og skulle egentlig til en ny tysk klubb da tilbudet om Atlanta-kampene kom. Det er jo college som har vært drømmen min, men de tilbudene jeg har fått derfra har ikke helt nådd opp. Så jeg er fortsatt åpen for å spille i Europa hvis jeg ikke får en veldig bra college-situasjon, sier den 201 cm høye guarden som tilbrakte siste skoleår på high school i en av USAs mest kjente talentfabrikker, Oak Hill Academy i Virginia.

19-åringen reiser til Atlanta mandag, og kampene i turneringen begynner tirsdag.