Skjøt Asker i senk med 3-poengere

​Tuva Andersen ble toppscorer med 24 poeng da Bergen Elite slo Asker Aliens. Her går 18-åringen på layup, presset av hjemmelagets Lise Løken.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
04.11.2018
På ett døgn var Bergen Elite-jentene som forvandlet, og skjøt og kjempet Asker i senk.

Asker Aliens – Bergen Elite 65-71

Tromsø Storm Ungdom – Ullern 39-73

- Vi spilte som det laget vi skal være og ikke som det vi var mot Sandvika lørdag, sa Geir Bangstad etter at Bergen Elite hadde tatt sin første seier mot et av de fem lagene som kjempet i toppen forrige sesong og som er forventet å gjøre det igjen.

Samtidig sørget gjestene for Asker-jentenes første tap i ligaen i høst.

Bergen-laget som lørdag ble utklasset av Sandvika i den første perioden (26-11) og aldri klarte å komme tilbake, viste seg fra en helt annen side i helgens andre kamp.

Og det var ingen tvil om at det var revansjlystne jenter som entret parketten i Leikvollhallen.

- Vi hadde en lagsamling i går på et av hotellrommene og skapte god stemning og energi for kampen, forklarte Tuva Andersen.

- Denne seieren føles bare veldig bra, fastslo 18-åringen som ble toppscorer med 24 poeng.

Traff på 11 3-poengere

- De var heitere i dag enn i går, konstaterte Asker-coach Jan Henrik Nyegaarden, og hadde rett i det:

Bergen Elite traff 11 av sine 3-poengsskudd og åtte før halvspilt kamp. Kaia Brendesæter hadde fem, Tuva Andersen fire og Sofie Paulsen og Ulrikke Hoff én hver.

Asker ledet 16-7 i førsteperioden, men Bergen Elite kom tilbake og tok ledelsen for første gang på en 3-poenger fra Kaia Brendesæter (27-25) tidlig i andre periode.

Hjemmelaget var ajour på 46-46 midtveis i tredjeperioden, men da sørget Tuva Andersen for både 48-46 på to straffer og 50-46 på en ny scoring, før Kaia Brendesæter la en ny 3-poenger: 53-46 og et forsprang Asker aldri greide helt å hente inn.

Mer lettet enn jublende

Med tre minutter igjen å spille ledet gjestene fra Bergen 71-57 og skulle bare kontrollere inn til sin flotte seier, men holdt nesten på å rote bort alt.

Bangstads jenter scoret ikke i resten av kampen, maktet ikke å holde på ballen mot Askers aggressive forsvar og slet med mange turnovers.

Men heldigvis for Bergen Elite misset også hjemmelagets spillere på flere viktige skudd, og dermed ble de blåkledde reddet av gongongen – sluttsignalet.

- Vi ble veldig stresset og har hatt en tendens til å bli det på slutten av kamper, erkjente Tuva Andersen.

Men selv om både spillerne og coach Bangstad var mer lettet enn jublende og glade etter kampslutt – og fortsatt rystet av at de var i nærheten av å rote bort en sikker seier – var det en stor dag og en viktig milepæl for Bergen Elite.

- Det gir oss mye positiv energi til de neste kampene, sa Tuva Andersen.

Dominerte, men forsvant

Julie Wilborn startet kampen i stor stil og sto med 20 poeng tidlig i tredje periode, og dominerte sammen med Ingrid Selvik stort på returer.

Men gjestene fikk bedre kontroll på Askers sterke forward-duo etter hvert, og i stedet var det Kari Kyrkjebø (17) som førte an i hjemmelagets innspurt.

- Julie har vært småsyk i uka og stått over treninger og ble nok litt sliten, mente Jan Henrik Nyegaarden.

- Vi vet at Bergen Elite har gode skyttere og var bevisst på å stoppe dem, men klarte det ikke. Noen av skuddene er jo også vanskelig å gardere seg mot. Vi visste også at det var vanskelig motstander som ikke var så langt unna å slå Ulriken. Vi fikk opp intensiteten mot slutten, men litt for sent, sa Asker-coachen.

Poengscorere i Asker – Bergen Elite:

Asker Aliens: Julie Wilborn 23, Ingrid Selvik 15, Kari Kyrkjebø 12, Elin K. Gulbrandsen 7, Andrine Bergseth 4, Ingvild Jørstad 4.

Bergen Elite: Tuva Andersen 24, Kaia Brendesæter 18, Susanne Blydt Paulsen 10, Sofie Blydt Paulsen 7, Kristin Skåtun Hannestad 6, Ingrid Skåtun Hannestad 3, Ulrikke Hoff 3.

Tromsø ledet i 2. periode

Etter 69-36 lørdag, vant Ullern søndag 73-39 over Tromsø Storm Ungdom.

For hjemmelaget ble det likevel en positiv opplevelse mot den ubeseirede serielederen. Tromsø ledet 19-17 tidlig i andre periode og lå likt på 19-19 før Ullern skrudde opp tempoet og dro fra til 31-21 ved halvtid, og videre til 34 poengs seier.

Tori Solberg Halvorsen dominerte under kurvene og scoret 20 poeng i et Ullern-lag der de mer urutinerte spillerne fikk prøve seg mye. Olivia Priestley bidro med 7 poeng, Selma Nybø Vangstein med 6 etter to 3-poengere og Malin Schneidt med 2 poeng søndag etter 7 lørdag.

Gjestene spilte uten sin pointguard Anniken Eika Frey, mens Tromsø er svekket med en kneskadet Sofia Burkow på sidelinja.

Svenske-Emma Perry og danske-Emma Liva Vendelbo skapte mye for Storm-jentene og sto for 28 av lagets 39 poeng.

Poengscorere i Tromsø – Ullern:

Tromsø Storm Ungdom: Emma Perry 15, Emma Liva Vendelbo 13, Isabel Anne Iversen 5, Ester Feidal 4, Ann Kristin Voldnes 2.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 20, Jeanine Flaaten 11, Marte Moe 8, Lina Stranger-Johannessen 8, Olivia Priestley 7, Vlera Kelmendi 6, Selma Nybø Vangstein 6, Mia Henriksen 3, Josephine Allen 2, Malin Schneidt 2.