Skal løfte Tromsø Storm - igjen

​Keon Lawrence i aksjon mot Asker Aliens i februar, da han scoret 24 poeng og hadde 11 returer. Asker-spillerne er Stian Emil Berg, Torgrim Sommerfeldt og Joshua Hart, som alle er i Bærum denne sesongen.

FOTO: ARILD SANDVEN

ARILD SANDVEN
08.12.2018
For tredje gang på fire år kommer Keon Lawrence (31) tilbake og styrker Tromsø Storm.

Tromsø Storm – Nidaros Jets 94-90

Frøya – Centrum Tigers 97-58

- Vi vet hva vi får, en kjempedyktig spiller. God i forsvar og kjapp til å skape ting, morsom å se på – og en vinner, fastslår Ørjan Hansen, styremedlem og primus motor rundt BLNO-laget i Tromsø Storm.

Keon Lawrence ble kåret til MVP i BLNO i 2014/15-sesongen da han ledet Tromsø Storm til tredjeplass i NM-sluttspillet, og kom tilbake til klubben til jul sesongen etter. Da var den 185 cm høye pointguarden sterkt delaktig i at Storm havnet i NM-finale mot Centrum Tigers. Også i fjorårssesongen dukket amerikaneren opp i kampene etter nyttår, da han endte på 22,7 poeng i snitt og hadde 21 og 19 i de to NM-kvartfinalene mot Kongsberg Miners.

Playmakeren hadde blant annet 24 poeng og 11 assists mot Askers seriemestre, 36 poeng mot Centrum Tigers og 33 mot Bærum.

Nidaros ledet

Lørdagens kamp mot Nidaros Jets viste at Storm trenger Lawrence denne sesongen også. Mot et Jets som på grunn av eksamener og andre årsaker besto av seks spillere, slet hjemmelaget lenge med å få kontroll.

Gjestene fra Trondheim ledet 68-62 da fjerde periode begynte og 79-78 med seks minutter igjen å spille. Men da 213 cm lange Stephen Mayes la inn 85-81, Johannes Lange satte to straffer og Mayes igjen scoret til 89-81, fikk Storm det avgjørende overtaket i sluttminuttene – og vant 94-90.

Før sesongen ble Cam Gregory (2,03) ble hentet inn fra Loyola University Maryland, og 23-åringen har ikke skuffet: Gregory er ligaens toppscorer med 25,3 poeng i snitt og var sentral igjen lørdag med 36 poeng.

Som kombo-guard falt valget på britisk-kanadiske Jamelle Davis, mens Stephen Mayes dukket opp fordi han er pastor og skal ha et treårsengasjement hos Frelsesarmeen i Tromsø!

Davis innfridde ikke klubbens forventninger og fikk bare fem BLNO-kamper før han ble løst fra kontrakten.

Rakk ikke flyet fra Newark

- Vi hadde egentlig mulighet til å hente inn Keon (Lawrence) fra sesongstart, men ønsket å satse på Johannes (Lange) og signaler om at Hani (Issalhi) mest sannsynlig også kom. Men Hani takket nei, og så trengte vi en backup for Johannes som bare er 19 år og som av og til kommer i feiltrøbbel. Heldigvis var Keon ledig på markedet, og han har holdt seg i god form ved å spille pick-up-games hjemme i New Jersey, forteller Ørjan Hansen.

Men å få Keon Lawrence til Tromsø, var ikke bare enkelt. Av forskjellige årsaker misset 31-åringen innsjekkingen på flyplassen i Newark, og kom ikke med flyet han hadde billett til – en billett Tromsø Storm hadde betalt.

- Da stilte mora hans opp og betalte ny billett, forteller Hansen.

Nytt møte søndag

For Nidaros Jets ble lørdagens kamp som så mange andre denne sesongen:

Trondheimslaget har ledet over de fleste, ofte til langt ut i kampene, men klarer ikke å fullføre inn til seier.

Men Nidaros får en ny sjanse mot Tromsø Storm søndag, i helgens andre og sesongens tredje og siste BLNO-kamp mellom de to klubbene.

Storm vant også den første, 85-76 i Trondheim i oktober.

Søndag er iallfall Brage Sørensen meldt inn som spiller nummer sju.

Poengscorere i Tromsø – Nidaros:

Tromsø Storm: Cam Gregory 35, Johannes Lange 16, Stephen Mayes 12, Aron Nielsen Finstad 10, Simen Samuelsen 8, Henrik Lange 7, Marcus Wynn 4, Anders Solem 2.

Nidaros Jets: Tylor Wimbish 26, Stefan Zivkovic 20, Mihajlo Krivokapic 13, Jakob Baiden 12, Alexander Fredheim 11, Christian Tøfte 8.

Frøya-knockout på Centrum

Centrum Tigers kom fra seier i Asker torsdag, men ble fullstendig overkjørt og utklasset i Frøya Arena – fortsatt uten kaptein og spillemotor Magnus Midtvedt.

Hjemmelaget suste ut med 9-0 før det var spilt to minutter, etter en dunk fra Austin Williams nesten rett fra hoppball og 7 strake poeng fra Junior Lomomba.

Så gikk det via 21-5 til ledelse 27-11 etter første periode, og rett fra 27-13 til 46-13 tidlig i andre periode: 19-0 på fem minutter!

Frøya ledet med 44 poeng på det meste (83-39) og til slutt 97-58.

Bergenslaget traff 76 prosent av sine 2-poengsskudd mot Centrums 27 (!), og vant returstatistikken 46-31.

Og mens Centrum Tigers er eneste BLNO-lag denne sesongen uten importspiller, scoret Frøyas trio til sammen 71 poeng. Ognjen Nisavic hadde 27 poeng og 8 assists, Austin Williams 21 poeng, 15 returer og 4 blokker og Junior Lomomba 23 poeng, 7 returer, 7 assists og 6 steals!

Verdt å merke seg var også 19-årige Marcus Larssons double-double med 15 poeng og 13 returer mot laget han spilte for i fjor.

Hos gjestene var det nettopp to 19-åringer som gledet mest: Johan Flaa imponerte med 25 poeng, 3 assists og 4 steals, mens Rasmus Linnestad grep sjansen og scoret 10 poeng da han fikk nesten 20 minutters spilletid.

Resten av laget var langt under pari, og må vise seg fra en helt annen side om Centrum skal ha muligheter til å slå Fyllingen søndag.

Poengscorere i Frøya – Centrum:

Frøya: Ognjen Nisavic 27, Junior Lomomba 23, Austin Williams 21, Marcus Larsson 15, Odd Olav Aga 5, Arne Ingebrigtsen 4, Nikola Vasojevic 2.

Centrum Tigers: Johan Flaa 25, Rasmus Linnestad 10, Anders Stien 7, Christoffer Heggelund 5, Sander Aslesen 4, Miilah Kombat 4, Øivind Lundestad 3.