Serieformat KL og BLNO 2016-17

Eivind S. Jensen
15.03.2016
Etter en lengre prossess med klubbene i BLNO og Kvinneligaen vedtok NBBF Styre på sine møter i januar og februar seriesystem for våre to toppserier for sesongen 2016/17.

Seriesystem BLNO 2016/17
Følgende turneringsform for sesongen 2016/2017 er vedtatt for BLNO:

• Iht. regelverket skal det kun være 10 lag i BLNO, noe som ikke kan fravikes så fremt ikke baskettinget vedtar noe annet.
  • Det skal spilles trippel serie*.
  • Det skal arrangeres åpningshelg sammen med kvinneligaen, med 2 (maksimalt 3) kamper pr. lag.
  • De åtte best plasserte lagene etter endt grunnserie kvalifiserer til å delta i sluttspill.
  • Det skal spilles sluttspill med kvartfinaler og semifinaler i best av tre-serier.
    • Kvartfinale spilles som best av tre kamper i format borte-hjemme-hjemme for best seedete laget: 1 møter 8, 2 møter 7, 3 møter 6, 4 møter 5
    • Semifinale spilles som best av tre kamper i format borte-hjemme-hjemme for best seedete laget: Vinner av 1-8 - Vinner av 4-5, Vinner 2-7 møter 3-6
  • Finalen skal gå som én enkeltstående kamp, som fortrinnsvis skal arrangeres i forbindelse med kvinnenes sluttspillhelg.
  • Det spilles ikke bronsekamp og det deles ikke ut bronsefinale kun sølv og gull.

*Forbehold: Hvis baskettinget i mai vedtar å tillate flere enn 10 lag for sesongen 2016/2017, skal det kun arrangeres dobbel serie.

Seriesystem Kvinneligaen 2016/17
Følgende turneringsform for sesongen 2016/2017 er vedtatt for Kvinneligaen:

• Trippel serie med 7-8 lag med dobbelkamper på bortebane
  • Felles åpningshelg med BLNO i en hall
  • 8 lag tar seg til sluttspill (med ett 1K-lag kvalifiserer i tillegg ved kun 7 lag i KL)
  • Kvartfinale, semifinale, finale spilles best av 1 kamp over en helg
  • Kvartfinale spilles slik: 1 møter 8 (evt. 1k-lag), 2 møter 7, 3 møter 6, 4 møter 5
  • Semifinale spilles slik: Vinner av 1-8 - Vinner av 4-5, Vinner 2-7 møter 3-6
  • 1 finalekamp og bronsekamp
  • Det spilles plasseringskamper i sluttspillet slik at alle lag spiller 3 kamper.