Senket gamleklubben i Bergen-derby

​Sigrid Hardie i aksjon mot Ullern og Anniken Eika Frey i søndagens kamp i Ørakerhallen. Tirsdag var Gimle-guarden i praktslag og avgjorde byoppgjøret mot Bergen Elite.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
02.10.2018
Sigrid Hardie scoret 21 poeng og ble matchvinner for Gimle mot Bergen Elite.

Gimle – Bergen Elite 53-47

- Hun var fantastisk i dag, og avgjørende med 3-poengerne på slutten, fastslo Gimle-trener Audun Eskeland.

- Hun var den store forskjellen, erkjente Bergen Elites trener, Geir Bangstad.

Med 3-poengerne til 50-42 og 53-45 i sluttminuttene senket Sigrid Hardie (24) klubben hun kom fra før forrige sesong, og som hun var suveren toppscorer for. Den 164 cm høye guarden er oppvokst i Hop, som sammen med Loddefjord og Sandviken er breddeklubben som rekrutterer spillere til Bergen Elite – og den desiderte hovedleverandøren inntil videre.

- Sigrid er den eneste spilleren som har gått, men hun var noen år eldre enn de andre på laget, så det er ingen sure miner, understreker Geir Bangstad.

Han hadde all grunn til å være fornøyd med kampen mot forrige sesongs NM-finalister.

Bergen Elite tapte de tre seriekampene mot Gimle i fjorårssesongen med henholdsvis 34, 19 og 44 poeng – og med 31 i NM-kvartfinalen i Bærum Idrettspark i april.

Det nærmeste de kom ett av de fem topplagene var 13 poeng (58-71) mot Asker.

Snudde med 10-0-run

Men i Gimlehallen tirsdag var Bergen Elite flere ganger i ledelsen, i sesongens første bergensduell.

De var foran med 5 poeng midtveis i 2. periode (24-19) og gikk opp i 31-30 med en 3-poenger fra Kaia Brendesæter tidlig i den tredje perioden.

Men så slo Gimle til med en 10-0-run i løpet av snaut 4 minutter, og den klarte ikke de unge Bergen Elite-jentene å komme tilbake. De var 3 poeng bak (42-45) etter Kaia Brendesæters tredje 3-poenger, men Gimle-kaptein Josefin Winther sørget umiddelbart for 47-42, før Sigrid Hardie satte den første av sine to 3-poengere. Tuva Andersen svarte med sin andre 3-er for kvelden, før Hardie slo til igjen og avgjorde.

Kristin Skåtun Hannestad reduserte én gang til og ble Bergen Elites toppscorer med 13 poeng, men så var tiden ute.

- Oppløftende

- Det var en jevn kamp som levde hele veien. Vi hadde fart i laget, og når vi klarer å levere innenfor vår identitet så tidlig i sesongen, er det veldig bra, sa Bergen Elite-trener Geir Bangstad.

- Vi har veldig mye å jobbe med, men dette var likevel oppløftende. Uansett resultat er det et mål for oss å spille attraktiv basketball, og det var kjekt å se at vi både hadde trykk og kunne konkurrere og oppnådde det vi ønsket. Med noen treff ekstra kunne vi ha vunnet, men dette var ikke noe å være skuffet over, forsikret Bangstad.

Bergen Elite får teste seg også i de to neste kampene. Der venter de to andre BLNO-favorittene, Ulriken Eagles og Ullern, 16. og 21. oktober.

- Da får vi målt oss mot de beste tidlig, det er bare kjempebra, sier coach Bangstad.

- Nede i downperiode

Audun Eskeland var ikke like fornøyd, selv om laget hans vant kampen.

- Vi er nede i en liten downperiode nå og må finne ut av ting. Når vi bommer så «sykt» mye er det vanskelig for spillerne å beholde selvtilliten. Men alle lag må gjennom noen tøffe perioder, og så er det opp til spillerne å respondere, presiserer Gimle-treneren.

Han ser frem til å få den gode skytteren Henriette Raa Ellingsen tilbake fra USA-ferie, men uansett skal Gimle ha nok av skyttere i laget. Tirsdag var det bare Sigrid Hardie som lyktes, men hun avgjorde til gjengjeld hele kampen med sine 21 poeng.

Ga ros til Bergen Elite

Gimle-treneren hadde mye pent å si om motstanderen Bergen Elite:

- Jeg syns de har kommet seg veldig. Forbedringen fra i fjor til i år er ganske så markant. Spillerne er tryggere på seg selv og skal ha honnør for denne kampen, sa Audun Eskeland.

Poengscorere i Gimle – Bergen Elite:

Gimle: Sigrid Hardie 21, Maren Mildestvedt 7, Julie Winther 7, Jennifer Winther 6, Karoline Falch-Monsen 4, Ingeborg Gjengstø 3, Birte Hegrenæs 3, Josefin Winther 2.

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 13, Tuva Andersen 12, Kaia Brendesæter 11, Sofie Blydt Paulsen 8, Emma Tallaksen 2, Ingrid Skåtun Hannestad 1.