Satsing på talentfulle dommere

​Yousuf Sultany (Asker), Emil Svarlien (Lommedalen), William Vegelbo (Kolbotn) og Simen Urianstad (Stavanger).
Irfan Ljevo (NTNUI) og Morten Larsen (Tromsø) ikke på bildet siden de dømte kamp.

Torkild Rødsand
13.02.2019
Deltakerne på Talentprogrammet har vist at de er viktig gruppe å satse på.

​Deltakerne på talentprogrammet for regionsdommere for sesongen 2018/2019 har nå vært igjennom tre samlinger og har rukket å gjøre seg flere erfaringer rikere og samtidig vist seg som en gruppe det bør satses på.

Kursets målsetning er å videreutvikle regionsdommere til å etablere seg på høyt regionalt nivå. Kurset vil også forberede aktuelle kandidater til kommende forbundsdommerkurs slik at dommere som har målsetning om å delta på kommende forbundsdommerkurs oppfordres til å delta.

Deltakerne på årets kurs har gjennomført tre samlinger. 
21.-23. september gikk forbundsdommerne Joakim Arroub og Torkild Rødsand igjennom hvilke krav som settes til dommere, dommernes utviklingstrapp, konflikthåndtering i tillegg til fokus på regler som overtredelser og spillebestemmelser.

9.-11. november var  dedikert dommermekanikk med grundig gjennomgang av 2-dommermekanikk (2PO) med fokus på posisjonering på banen. Hele lørdag og søndag var deltakerne i aksjon og dømte kamper i Marienlyst og Oppsal Arena med observatør tilstede. I tillegg til tilbakemelding og kamp fra observatør var det bra å se at deltakerne selv evaluerte hverandre og diskuterte regelspørsmål og posisjonering når de så hverandre dømme.

1.-3. februar var det igjen fokus på dommermekanikk, men denne gang på 3-dommermekanikk (3PO) som brukes i BLNO Menn og BLNO Kvinner. Fredag var det grundig gjennomgang av posisjonering, ansvarsområder og bevegelse på banen og gjennomgang av kamp fra Euroleague som ga oss gode eksempler for hvordan det ser ut "live". Lørdag og søndag var det praktisk dømming i Persbråten vgd. og Ørakerhallen med forbundsdommerne Per-Kristian Larsen, Per Røgeberg og Torkild Rødsand som observatører. Det var tydelig at 3PO var nytt for deltakerne, men de tok det raskt og viste at ved å være interessert og har lyst til å lære og utvikle seg som dommer så vil man raskt få god fremgang.

Neste og avsluttende samling for sesongen 2018/2019 er U16NM i Bergen 10.-12. mai hvor fokus videre vil være på 3PO sammen med kriterie for fouls og overtredelser og de vil dømme kamper sammen med forbundsdommere.

Region Nord
Morten Aleksander Larsen                 Tromsø Storm Ungdom

Region Midt
Irfan Ljevo                                              NTNUI

Region Vest
Simen Bugge Urianstad                     Stavanger

Region Øst 
Emil Svarlien                                        Lommedalen
William Vegelbo                                  Kolbotn
Yousuf Sultany                                     Asker