Sandvika med kurs for topp-6

​Tiril Hjelde og Sandvika tok sin andre seier over Susanne Blydt Paulsen og Bergen Elite denne sesongen. Bildet er fra lagenes møte i Bærum Idrettspark 3. november.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
24.11.2018
- En seier med dobbel betydning, fastslo Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen.

Bergen Elite – Sandvika 56-69

Sandvika-jentene spiller med stadig mer selvtillit i debutsesongen i BLNO, og etter seieren over Ulriken Eagles (75-65) fredag, avgjorde gjestene med en 9-0-run i andre periode og et påfølgende rykk til 16-poengs ledelse ved pause (44-28) mot Bergen Elite.

Med en like god start på tredjeperioden var Sandvika oppe i 22 poeng (53-31) og Bergen Elite ute av stand til å gjøre resten av oppgjøret i Amalie Skram-hallen spennende.

Hjemmelaget fikk dermed ingen revansj for nederlaget i Bærum Idrettspark 3. november (57-71), der de ble hektet av tidlig i kampen.

- Seieren i dag har dobbel betydning siden vi nå har to seire over Bergen Elite og vil ta dem på innbyrdes oppgjør hvis vi havner likt i poeng, presiserer Ola Gravem Knutsen.

Laget hans har inntatt femteplass bak BLNO-tabellen med 3-6 og er foran Bergen-jentene (3-5) på grunn av de to seirene i lagenes møter – men reelt bak Høybråten (2-5) som Sandvika tapte 51-58 for under åpningshelgen i september.

Samtidig har Sandvika ennå ikke møtt bunnlaget Tromsø Storm Ungdom (0-9), de møtes første gang til dobbeltoppgjør i Tromsø 5. og 6. januar.

Rykket fra

Uansett betyr det at nykommerne har kurs for topp-6 i serien.

Tuva Andersen åpnet kampen med to 3-poengere og Bergen Elite startet godt. Hjemmelaget ledet 14-12 i første periode og holdt følge til 21-23 tidlig i andreperioden.

Da senket Embla Bøckmann Øvstebø sin andre 3-er for Sandvika, Maria Thoresen Myklebust fulgte opp med 4 poeng og Cathinka Sandsdalen fullførte en 9-0-run (32-21) og gjestene økte til 44-28 etter halvspilt kamp.

Så suste de ut med 9-3 på de tre første minuttene etter pausen (53-31), og det var først i sluttminuttene av kampen Bergen Elite fikk redusert nederlaget til 13 poeng, 56-69.

- De siste fem minuttene av andre periode og de første fem av tredje var vi veldig gode og fikk kampen der vi ønsket. Så hadde vi fokus på å unngå det som skjedde i forrige kamp mot Bergen, da vi ledet med 25 og de plutselig var nede i 9. Men vi hadde tatt lærdom av den opplevelsen og hadde god kontroll inn, sier Ola Gravem Knutsen.

Banens yngste: 27 poeng

Severine Uggen satte 16 poeng og fulgte opp skytingen fra fredagens kamp, mens Makala Roper som scoret 32 mot Ulriken ble holdt til 7 av Bergen Elite.

- Bergen Elite spilte tett på Makala og doblet henne når hun fikk ballen, men det ga oss to-mot-én-situasjoner, forklarer Sandvika-coachen.

Og ikke minst ga det banens yngste spiller Maria Thoresen Myklebust sjansen til å blomstre. 15-åringen endte som kampens toppscorer med 27 poeng.

- Maria var litt passiv mot Ulriken da hun ble stående ute og skyte. Nå varierte hun mellom å skyte og drive, og tok masse ansvar. Og det er jo bare imponerende av en 15-åring å ta det ansvaret offensivt, sier Knutsen.

Endelig fem mot fem

Han kunne også glede seg over at forwarden Anniken Hartveit fikk BLNO-debutere etter et lengre skadefravær.

- Vi har hatt flere treninger nå med 10 spillere og fått jobbe med 5 mot 5-spillet vårt, i motsetning til tidlig i sesongen da vi hadde mange skader. Nå har vi scoret 81 (88 etter overtime), 75 og 69 poeng i de tre siste kampene og har 11, 9 og 8 treff på 3-poengere, det er spenstige tall, understreker treneren.

Poengscorere i Bergen Elite – Sandvika:

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 14, Sofie Blydt Paulsen 12, Kaia Brendesæter 11, Tuva Andersen 10, Ingrid Skåtun Hannestad 4, Ulrikke Hoff 3, Emma Tallaksen 2.

Sandvika: Maria Thoresen Myklebust 27, Severine Uggen 16, Makala Roper 7, Embla Bøckmann Øvstebø 6, Tiril Hjelde 5, Edel Sofie Øverli 4, Cathinka Sandsdalen 2, Anniken Hartveit 2.