Nye Basketgrupper: Årvoll

​Årvoll IL Basket er en nyoppstartet basketgruppe i Region Øst som vokser

Erika Lundin
04.03.2019
Årvoll har mål om å være en lokal basketgruppe med allidrettstanke som verdigrunnlag
Region Øst har fått flere nye basketballklubber og basketgrupper under fler idrettslag den siste sesongen. Hovedmålet til NBBF er å vokse og bli flere medlemmer. For å bli flere trenger våre eksisterende klubber å øke rekrutteringen og minske frafallet, men vi trenger også flere basketgrupper på områder i Regionen der vi ikke har basketballaktivitet per i dag. 

Selv om Årvoll IL Basket er en nyoppstartet basketgruppe i Region Øst så har de rukket å trent og spilt basketball i snart to sesonger allerede.  


Årvoll Basket, Oslo

Hvor mange medlemmer har dere nå?
Vi har ca. 30 medlemmer fordelt på to treningsgrupper, G2008 og G2009/2010. Disse deltar på Easybasket arrangement med et eller to lag per aldersklasse. I tillegg har vi helt nylig startet en gruppe for G06/07. 


Har dere satt dere noen mål og visjoner for klubben? 
Vi ønsker å være en lokal basketgruppe som fungerer både sportslig og sosialt. Våres verdigrunnlag baserer seg på allidrettstanken, der vi ønsker at barn og ungdom i området skal kunne drive med flere idretter i idrettslagets regi.  Årvoll IL er viktig for lokalmiljøet på Årvoll og påvirker barn og unge i stor grad. Den påvirkningen ønsker basketballgruppa også å være en del av. Vi har for så vidt ambisjoner om å vokse litt hvert år, men ser ikke for oss å bli en "storklubb". 

Årvoll har fått en ny hall. Hva tenker du om det?

Det er jo fantastisk for lokalmiljøet. Årvollhallen har 3 fullstore basketballbaner, 8 kurver og er en hall å være stolt av. Årvollhallen driftes av Årvoll idrettslag der basketball er med som en undergruppe. Vi ønsker selvsagt å kunne få spille kamper i denne hallen, der vi trener i dag.  Easy Basket arrangementer på hjemmebane hadde vært midt i blinken for oss.


Hva er planen for kommende sesong 2019-2020?
I tillegg til de tre treningsgruppene vi allerede har ønsker vi å starte opp en gruppe til fra høsten. Vi ser helst at det blir en jentegruppe og er på jakt etter både trenere, foreldre og selvsagt interesserte jenter. Per i dag har vi noen få jenter som spiller på G09/10. Disse håper vi etter hvert kan bli en selvstendig jentegruppe. 

Hva er deres utfordringer som nystartet basketgruppe i Region Øst?

Det er nok de kjente utfordringene; treningstid, trenere og rekruttering.  Barna på Årvoll har mange andre sportslige tilbud. En av våres utfordringer er derfor å være et attraktivt nok tilbud slik at barna velger basketball i tillegg/isteden for de etablerte idrettene i området.
Det finnes mange ressurspersoner i idrettslaget og dugnadsånden i miljøet er sterk og det er et godt utgangspunkt. Men for å vokse (litt)trenger vi flere ressurspersoner med basketballerfaring som kan være trenere og støtteapparat. 

Fortell gjerne om noen gode opplevelser dere hatt denne sesongen.
Vi bygger klubben nedenfra og opp og satser på de unge. Som tidligere nevnt er allidrettstanken sentral, men vi lever også etter visjonen til Norges Basketballforbund - Basket – Mer enn en idrett.
Blant annet har vi vært på "Baskettrening" både på Risenga bad og Drammensbadet i forbindelse med EB arrangement. Jeg tror faktisk at hele G-08 hoppet fra 5 meteren da vi senest var på bading :)  Vi har også god erfaring med kombinasjonsaktiviteter der vi gjerne legger til rette for løkkehockey, slalåm, bål og friluftsliv.  Men, mest basketball selvfølgelig.

Kontaktperson: Kalle Ossiannilsson
Mail: kalle.ossiannilsson@gmail.com


Les om flere Nye Basketgrupper her

Haugerud IF Basket

Ringsaker Basketballklubb

Uranienborg (URRA) Basket

ROS IL BASKET