MSIL-suksess

​Fra høyre; Håvard Hanken,Fredy Ejcalon, Eli Anette Andreassen, Jørn-Hugo Kjellstadli Johansen, Ruben Hoel, Anne-Marthe Fosnavåg, Kim Rishaug og Raymond Hoel

Fredy Ejcalon
13.05.2019
Seier i finalen for det "nye" RSB-laget fra Ålesund under årets Hansa CUP.

MSIL logo.jpg

Reisebrev fra Hansacup 2019

Planleggingen startet allerede rett etter Hansacup 2018, hvor tre av medlemmene i MSIL Wheelers fikk muligheten til å bli med på et lag sammen med BHIL. Gullet gav mersmak, og ønsket om å stille med eget lag i 2019 var sterkt. De medlemmene som reiste til Bergen i 2018 fikk et inntrykk av godt samhold i basketballmiljøet og bedre forståelse for spillet i tillegg. Fokuset for resten av 2018 ble derfor å rekruttere nye medlemmer for å ha muligheten til å ha nok spillere til eget lag.

Med to nye spillere i klubben, ble det satt i gang en større operasjon for å skaffe midler til drakter, stoler samt reisemidler. Hele klubben jobbet sammen for å komme i mål, og takket være alle som har støtte oss fikk vi både tak i tilhenger og drakter, og støtte til reiseutgiftene fra MainMove.

Reisen startet allerede på torsdagskvelden, da hentet vi tilhengeren som vi fikk låne gratis av Brutus Hengerutleie. Siden vi var 5 spillere som reiste fra Sunnmøre så leide vi en minibuss med plass til alle. 6 basketballrullestoler, 4 daglige rullestoler, drakter og diverse utstyr fylte godt opp i både bilen og tilhengeren. Etter alt var på plass i bil og henger, så fikk vi oss en god natts søvn før vi vendte nesen sørover.

MSIL 1.jpg

Fredag begynte vi å samle opp spillerne allerede klokken 7 om morningen. Vi ville prøve å komme frem tidlig nok til å få sett første kampen som ble spilt fredagskvelden. Og med noen timers reise, så var det best å starte tidlig. En del av våre medlemmer hadde ikke vært med på kamper før, og da var det fint å ikke være blant de første som skulle spille. En av MSIL Wheelers kom fra Oslo og ankom Bergen klokken 0100 for å rekke kampen på lørdag. Vi hadde også med oss en spiller fra Bergen, så vi fikk nok spillere til å ha innbyttere i tillegg.

Lørdagen var vi tidlig oppe og fikk spist en god frokost allerede klokken 6.30. Siden vi skulle spille kamp klokken 08.30 så var det greit å komme i gang. Den første kampen bar litt preg av nerver, men det var en veldig lærerik erfaring. Vi tapte 28-14 mot BHIL. Siden vi startet så tidlig så rakk vi en 2.frokost før vi slappet av litt og hadde en liten taktikksamling.

MSIL 3.jpg

Kamp nummer 2 gikk atskillig bedre, og vi ble tryggere på samspillet. Vi vant kampen mot Bergen Wheelers, som gav oss veldig sterk motstand men taktikksamlingen vår viste resultater. Den tredje kampen spilte vi mot Søgne og Mandal Basketballklubb. Vi vant denne også, og det var nok mest på grunn av selvtilliten som spillerne bygde gjennom kamp nummer 2. Vi rakk en kjapp dusj etter kampen og en liten fem-minutters før vi gikk ut og spiste middag sammen med de andre klubbene.  Vi tok en tidlig kveld for å rekke en liten samling hvor vi gikk gjennom dagens erfaringer og legge strategi for søndagens semifinale.

Søndagen sov vi lenge, for semifinalen startet ikke før klokken 13:45. Det var deilig med en rolig morgen før de siste kampene. I semifinalen møtte vi Bergen Wheelers igjen, denne gangen var de enda sterke og veldig godt forberedt. Vårt mål før semifinalen var å komme til finalen. Vi gav alt og jobbet hardt sammen for å greie å slå Bergen Wheelers, og heldigvis greide vi å samle de siste kreftene våre for å komme til finalen.

Finalen gav oss litt ekstra energi, selv om noen av spillerne var veldig slitne så gav vi alt. Vi møtte fjorårets vinnere, BHIL, og ingen av lagene ville tape. Det ble en jevn kamp og vi var ikke sikre på om vi greide å holde ut hele andre omgang. Men 6 poeng gjorde at gullet reiste hjem til Sunnmøre!

MSIL seier.jpg

Turen hjem ble lang, søndagskveld og ferger er ikke alltid en god kombinasjon. I tillegg til at vi måtte vente på 2 stengte tunneler, samt at det ikke er så ofte det går ferger når det nærmer seg midnatt, så kom det også snø på Sunnmøre. Tilhengeren måtte tømmes for stoler og alle spillerne måtte hjem. Undertegnede var hjemme klokken 04.00, 12 timer etter reisen hjemover startet. En reise som var preget av fantastisk stemning hele veien, frem til all energien var brukt opp sånn ca ved fylkesgrensa til Møre og Romsdal.

Turen har gitt oss ny giv til å satse, nye vennskapsbånd er knytt og klubben har fått et bedre samhold på innad i klubben og på tvers av klubbene.

MSIL 4.jpg

Takk for i år, vi sees igjen neste år!

MSIL 5.jpg