Vellykket Etter- og videreutdanning

Erika Lundin
09.05.2017
Etter- og videreutdanning i Oslo ble gjennomført for første gang søndag 7.mai.

​Region Øst fikk utelukkende positive tilbakemeldinger fra deltakerne både på tema, kursholdere og opplegg på regionens første Etter- og videreutdanning. Kursholderne var Tove Birkeli og Kjetil Andresen. Du kan lese mere om kursholderne HER!

Tema på søndagens kurs var:

  • Basket - mer enn en idrett
  • Drible Drive Automatics (DDA)
  • Ballscreen

Tove Birkeli snakket om Basket - mer enn en idrett og hvor viktig det er å jobbe med det sosiale rundt et lag for å beholde flest mulig lengst mulig. De færreste spillene når til landslag, College, Euro League og NBA. Det fleste spillene blir i Norge og spiller basket på ungdoms- og seniornivå i forskjellige divisjoner i regionen og i BLNO/KL på nasjonalt nivå. For å bygge gode basketballspillere og gode medmennesker trenger vi å jobbe med mer enn basketferdigheter i løpet av en sesong. Kommunikasjon er et viktig tema. Tove snakket om viktigheten hvordan kommunikasjonen skal gjøres (fra trener til spiller på og utenfor banen, fra trener til benken, fra spiller til spiller). Det er viktig å tenke på at både ord og kroppspråk er en del av kommunikasjonen og være bevisst på hvordan dette gjøres. Som trenere er man med å gjør en forskjell for mange barn og unge. Det er viktig at den forskjellen en trener gjør er positiv og trygg for alle spillene. Tove snakket også om viktigheten av Mental trening. Tove viset til Olympiatoppens bilde av Mental trening som dere ser nedenfor.

På Olympiatoppens nettsider kan man lese mere om Mental trening og kjøpe material som man kan bruke sammen med spillene sine. Her finner du to linker til Olympiatoppens sider.

Mental trening for unge - informasjon og kjøp av basis-stikk

Videor - med basisteknikker

Kjetil Andresen hadde en demogruppe med gutter 14 (se bilde øverst) da han gikk gjennom Drible Drive Automatics (DDA) og Ballscreen. Kjetil viste driller som er viktige at alle trenere bruker mye tid på FØR de begynner å jobbe med DDA. Han viste basic driller som fokuserer på å bygge gode ferdigheter hos spillene. Det ble gjennomgått hvordan man kan lære ut DDA fra grunnleggende til spill 3 mot 3. DDA driller med 2v0, 3v0 og videre i spillesekvenser 3 mot 3.

NBBF arrangerer hvert år Den Store Trenerhelgen og legger ut forelesningene på basket.no under For deg - Trener – DST. Under finner du noen linker med videoer som passer inn under helgens tema.

Basketferdigheter 1 - Manos Manoselis

Basketferdigheter 2 - Manos Manoselis

DDA 5v5 - Manos Manoselis

DDA 2v0 - Brent Hackman

DDA 2v0, 3v0 og 4v0 - Gordon Herbert

DDA 3v0 og 4v0 - Gordon Herbert