Lur, dedikert og strukturert

​Foto: Marianne Maja Stenerud

Erika Lundin
11.04.2019
Lær å kjenne hverandre utenfor banen. Du kan fort bli overrasket av hva de andre mestrer!

​NBBF Region Øst har startet en ny artikkel serie. Denne gangen har vi fokusert på det sosiale miljøet rundt et basketballag. Hvem organiserer dette, hva kan man finne på og hvor viktig er dette for spillene? Nest ut er:

Johan Flaa

spiller for Centrum Tigers BLNO (juniorspiller fra Oppsal)

Hva har dine lag gjort av aktiviteter utenom basketball?

Flere av lagene jeg har spilt på har sett basketkamper sammen, dratt på fester, spist mat etter kamp og hatt sesongavslutningen sammen.

Hvem har organisert dette?

Dette har i stor grad vært organisert av spillere selv, men også av lagledere og foreldre.

Hva er det beste utenom basketaktivitet du kan huske?

I etterkanten av en sesong med 98/97 laget til Oppsal dro vi og spilte paintball sammen.

Hvilken betydning har dette hatt for deg som spiller?

Jeg tror gleden rundt basket økes ekstremt når man merker hvor deilig det er å ha en god gruppe med spillere rundt seg, som du liker å være med både av og på banen.

Hvilken betydning tror du dette har hatt for spiller-trener samarbeidet?

Forholdet mellom spillere og trener er bedre om trenerer ikke jobber med enkeltspillere, men med ett lag.

Hva betyr det sosiale miljøet rundt laget?

Treninger blir bedre, man spiller bedre på kamper, og man blir bedre individuelt når man er komfortabel på laget og har muligheten til å utrykke seg.

Hvordan tror du det hadde fungert om en dedikert forelder hadde fått rollen som Trivsel Leder for laget?

Jeg tror dette kunne funket bra, men på ett visst punkt må ønsket om å samles utenfor arenaer komme fra spillere, men om dette arrangeres av spillere eller en dedikert forelder tror jeg ikke har så mye å si.

Hvilke oppgaver hadde du ønsket at en Trivsel Leder skulle gjøre?

Arrangering av for eksempel lagfester, eller samlinger etter kamper, treninger eller sesonger.

​Foto: Marianne Maja Stenerud

Hvem er Johan Flaa?

Magnus Midtvedt svarer

3 ord som beskriver Johan Flaa?

Lur, dedikert og strukturert

Hvordan er Johan som lagkamerat?

Johan er en glimrende lagkamerat som pusher deg litt ekstra når du er sliten, muntrer deg opp om du er litt nedfor og sørger for at laget spiller godt sammen. Selv om han ennå er ung, så er han reflektert for alderen og svært lærevillig. Han suger til seg læring som en svamp!

Hvordan er Johan på banen?

På banen har Johan et stort repertoar og et godt skillset. Han spiller godt i begge ender av banen og har en god spilleforsåelse. Vi har bare sett starten. Johan er en lovende norsk storspiller in the making

Hvordan er Johan utenfor basketballbanen?

Utenfor banen blir jeg stadig fascinert over hvor mange ulike kvaliteter og kunnskaper Johan har. Han er f.eks en utmerket kokk. Johan er en «prankster» som alltid har et smil på lur og som liker å tulle med deg. Likevel klarer han aldri å komme inn i hodet mitt :)

Les om flere artikler om trivsel her

Fokus på det sosiale - Lommedalen G06-07 Mari Mørkved og Harald Grevskott

Sammen er vi dynamitt - Nina Østengen og Tove Birkeli Trener for Bøler 98/99/00