Kongsberg Miners stoppet Frøya

​Brian Voelkel (med ballen) og Nikolas Skouen, sentrale spillere på hvert sitt lag da Kongsberg Miners og Frøya møttes.

FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

ARILD SANDVEN
04.11.2017
Kongsberg gjør seg klar til nytt møte med Asker, denne gang med Brian Voelkel på plass.
Kongsberg Miners – Frøya 104-99

Anført av Niko Skouen kjempet Frøya med Kongsberg om seieren helt til sluttsekundene, men bergenserne måtte til slutt gi tapt mot hjemmelagets sterke import-trio – og spesielt Brian Voelkel og Juan Ferrales.
Ferrales (31 poeng), Voelkel (26 p) og Fred Thomas (20 p) sto for til sammen 77 av Kongsbergs 104 poeng, med Nicolai Østbye på 14 poeng som fjerdemann med tosifet score.
Irsk-amerikanske Voelkel, som spilte sin tredje kamp i Kongsberg-trøya, var overalt og endte kampen med en triple-double: 26 poeng, 18 returer og 10 assists.
- Brian var den siste brikken vi følte vi manglet. En enorm tilvekst, sier Kongsberg-trener Baard Stoller.
- Hans beste kvalitet er å gjøre de andre spillerne på laget bedre. Han produserte godt med poeng i dag, tar masse returer og spiller bra forsvar, men er først og fremst en lagspiller. Alltid opptatt av å involvere de andre og å få fart på ballen, presiserer Stoller.

Da Kongsberg Miners hadde Asker Aliens på besøk 28. september, ble det tap 76-89. Det var et Asker-lag uten Loo Djo Yele, som sonet karantene, men viktigere: Et hjemmelag uten Voelkel, som har gitt Kongsberg en ny dimensjon.
Derfor kan det bli jevnt når lagene møtes igjen i Leikvollhallen onsdag, i det som er en toppkamp – til tross for at Kongsberg på grunn av tabellsystemet befinner seg langt nede på tabellen, selv om de kun har to tap. I løpet av søndag havner de igjen under “nedrykksstreken” uansett om Nidaros og Bærum vinner eller taper.
- Asker blir en stor utfordring for oss, og det er ingen tvil om at de har lagt lista for de andre lagene. Et veldig komplett lag, hvor de seks i hovedrotasjonen alle er kvalitetsspillere: Alle kan score, de er store og kan bytte på screener, de er forsvarsmessig utfordrende. Vi må bare sørge for å spille vårt eget spill og prøve å få et høyt tempo i kampen og god ballbevegelse. Defensivt trykk er også en nøkkel for oss, sier Baard Stoller.

Treffsikker Frøya-duo

De 600 tilskuerne i Kongsberghallen fikk se en underholdende BLNO-kamp. Frøya ledet 36-32 etter en førsteperiode med mye god angrepsbasket, Kongsberg var foran med 57-56 ved halvtid.
Hjemmelaget opparbeidet seg en 10-poengsledelse i tredje periode (68-58), men før siste periode sto det 84-83.
Spenningen holdt seg kampen ut, men med Kongsberg hele tiden noen små poeng foran. Også til slutt: 104-99.

Kampens toppscorer ble Nikolas Skouen med 34 poeng, etter sterk skyting spesielt i første halvdel da han scoret 21.
Sigurd Lorange hadde også en glimrende skuddkamp med 22 poeng på 18 minutters spilletid: 4/7 på 3-poengere, 5/8 på 2-ere og ellers 5 returer.

Frøya møter Bærum Basket i Nadderudhallen søndag, neste helg venter Asker Aliens hjemme i Frøya Arena.