Knock-out etter pausen

​Petar Kutlesic er med igjen for fullt etter skade og scoret 19 poeng for Kongsberg Miners mot Centrum Tigers torsdag. Her er den serbiske forwarden i aksjon mot Cherkaski Mavpy i Europacupen tidligere i høst.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
15.11.2018
Det lugget for Miners, men et hardtarbeidende Centrum Tigers ble utspilt i 3. periode.

Kongsberg Miners – Centrum Tigers 82-71

- Jeg er glad vi tok seieren. Centrum har offensivt skyts og traff bra i starten, så vi sleit med å riste dem av oss. All «kred» til Centrum, men vi snakket gjennom tingene i pausen og gjorde noen justeringer. Aly (Hudgins) kom inn fra start da og fa oss energi, forteller Miners-trener Lars Gunnar Sønsteby.

Etter 40-39 ved halvtid gikk hjemmelaget rett opp til 52-39: En 12-0-run på fire minutter som i praksis avgjorde oppgjøret i Kongsberghallen, og 23-12 i tredjeperioden.

Centrum spilte jevnt

Da hjalp det ikke så mye at et velfungerende Centrum-lag spilte likt i de tre øvrige periodene (59-59) og «vant» den andre og den fjerde.

Gjestene åpnet med 9-2 og ledet med 5 mot slutten av andreperioden (36-31) etter en 3-poenger fra Anders Stien, men etter Kongsbergs knock-out fra start etter pausen var 8 poeng (59-51) det nærmeste de kom. Og da klinket Kongsberg til med en 11-0-run og var foran med 19.

- Nok en god tredjeperiode fra oss, men vi skulle gjerne startet litt bedre, konstaterte coach Sønsteby.

- Samtidig lever disse kampene sitt eget liv, og Centrum var mer samspilte og bedre nå enn da vi møtte dem sist, fastslo han.

- Gimle er farlige

Miners må klare seg uten lagkaptein og pointguard Juan Ferrales i noen uker til, men har Aly Hudgins og Petar Kutlesic med igjen for fullt før lørdagens toppkamp mot Gimle – også den i Kongsberghallen.

Gimle vant 93-82 da lagene møttes i Bergen 27. oktober, og står med 11 strake seire mens Kongsberg nå er 10-1.

- Da er vi likt på topp med seier, og foran hvis vi vinner med 11 poeng. Men det blir vanskelig, Gimle har overrasket mange og har fin flyt samtidig som de er et godt kollektiv i forsvar. De har spilt på seg selvtillit og er farlige, så vi må være på vårt beste om vi skal vinne, presiserer Lars Gunnar Sønsteby.

Robert Hubbs var igjen stødig for hjemmelaget og ble toppscorer med 28 poeng, mens Øivind Lundestad etter hvert kom i siget på sin gamle hjemmebane og var Centrums mestscorende med 19 poeng. Lundestad og Anders Stien la begge tre 3-poengere, mens Miilah Kombat åpnet råsterkt på forwardplass og ga hjemmelaget store problemer i de to første periodene.

Poengscorere i Kongsberg – Centrum:

Kongsberg Miners: Robert Hubbs III 28, Petar Kutlesic 19, Aly Hudgins 16, Chris-Ebou Ndow 13, Max Richardson 2, Matias Save 2, Nicolai Østbye 2.

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 19, Miilah Kombat 15, Anders Stien 13, Magnus Midtvedt 7, Sindre L. Jensen 6, Sander Aslesen 5, Sigurd Sandlie 3, Mats Selboe 3.