Klubb-besøk: Fredrikstad

Region ØST, Moss, Frerikstad og Halden på møte i Fredrikstad 11.mars 2019

Erika Lundin
13.03.2019
Region ØST på besøk i Lislebyhallen for å snakke med Moss, Fredrikstad og Halden

Daglig Leder Axel Langaker og Kommunikasjons- og utviklingsansvarlig Erika Lundin var i Lislebyhallen, Fredrikstad mandagkveld 11.mars for å snakke med klubbene: Fredrikstad, Halden og Moss. (Fravær: Askim og Sarpsborg)

På møte diskuterte vi samarbeid kring kurs, EB/EBC og SPU.

Administrasjonen fikk en del gode tanker og tilbakemeldinger som vi tar med oss videre i planleggingen av ny sesong.

Klubbene fikk presentere sin nåsituasjon og hvilke utfordringer de hadde i klubben. Felles for alle var rekruttering av spillere og engasjement i foreldregruppa, få flere innvolvert i klubb-oppgaver.

Moss: Har hatt en stor økning i G14 gruppa i år, så de melder på gruppa i to serier til neste sesong (G15, G16). Moss har akkurat startet opp et Easy Basket tilbud og håper å kunne delta på noen EB arrangementer neste sesong.

Halden: Østfolds eldste basketballklubb og de høster sine frukter nå som flere tidligere basketspillere vender tilbake til klubben som foreldre og bidrar med engasjement inn i klubben. Halden har trenere og jobber nå for å kunne rekruttere flere spillere til klubben.

Fredrikstad: Klubben har satset på utdanning av unge trenere og dommere. Har nå to aktive regionsdommere i klubben, samt 9 ungdomstrenere som er Trener på Basketskolen, baskettilbud rett etter skoledagen er over. Disse unge er i tillegg assistenttrenere sammen med en voksen trener på aldersbetsemte lag i klubben. En fin mentorordning som Fredrikstad har fått til. Fredrikstad ønsker å satse på de unge og håper å få flere lag i EBC og EB til høsten.

Dette var et veldig godt møte. Klubbene ønsker mer samarbeid og mer kortreist basketball. Det ble opprettet et forum for felles kontakt mellom klubbene og flere gode tiltak og aktiviteter som klubbene skal arrangere felles fremover.

Tidligere Klubb-besøk utenfor Oslo/Akershus

Drammen og Kongsberg