Kan noen stoppe Kongsberg?

​Chris-Ebou Ndow dominerte med scoringer og returer da Kongsberg Miners slo Centrum Tigers 98-62. Her kommer den tidligere NCAA-mesteren seg forbi Anders Stien og legger to av sine 19 poeng. Kongsberg-spillerne i bakgrunnen er Robert Hubbs III (til venstre) og Aly Hudgins, de øvrige Centrum-spillerne fra venstre Sindre Jensen (som holder Petar Kutlesic bak seg), Sander Aslesen og Øivind Lundestad.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
06.10.2018
De har ikke møtt noen topplag ennå, men Kongsberg Miners virker bunnsolide.

Centrum Tigers – Kongsberg Miners 62-98

Nidaros Jets – Tromsø Storm 76-85

Asker Aliens – Fyllingen 68-82

- Vi visste jo om Kongsbergs styrker og har egentlig ingenting å tape i en sånn kamp. Men vi stagnerer underveis og får ikke til det vi ønsker, beklaget Magnus Midtvedt.

Samtidig erkjente Centrum-kapteinen at det også hadde noe med motstanderen å gjøre.

- De har internasjonale size i alle posisjoner, med atletiske og lange spillere. De kan switche og guarde i alle posisjoner også, er kollektivt sterke defensivt og veldig gode offensivt, fastslo Midtvedt etter at laget hans var blitt utklasset av de regjerende mestrene og E-cup-deltakerne Kongsberg Miners.

Hubbs-show i andre periode: 17 poeng

Centrum Tigers har spilt langt jevnere mot Frøya, Bærum og Gimle, men var sjanseløse da Kongsberg tråkket til i Vulkanhallen.

Anført av en treffsikker Sander Aslesen holdt Centrum følge til 20-23 ett minutt før slutt i førsteperioden, men det minuttet brukte gjestene godt. Chris-Ebou Ndow satte inn 29-20 i siste sekund etter at laget tok timeout med 1,6 sekunder igjen.

Så fulgte to perioder der Miners skrudde opp tempo og intensitet og fikk vist sin klasse. Ikke minst gjaldt det Robert Hubbs III, som la tre 3-poengere i løpet av 44 sekunder uten at noen andre scoret i mellomtiden. Et ekte hat-trick av 3-poengere, hvis vi kan låne et uttrykk fra fotballen.

Med de tre kjappe 3-erne gikk gjestene rett fra 42-32 til 53-32.

- Det føltes godt! Tre så raske 3-poengere kan jeg ikke huske å ha scoret før, iallfall ikke uten at noen andre scorer i mellomtiden. Men vi hadde veldig flyt i angrepsspillet og lagkameratene spilte meg opp, presiserte den tidligere Tennessee-stjernen.

Han scoret 17 av lagets 27 poeng i andreperioden – og samtidig 17 av sine egne 18.

- Vi har et veldig stort offensivt potensial, med mange scorere, og jeg føler vi kan score 100 poeng hver gang vi spiller, sa den 25 år gamle guarden.

83 poeng på tre perioder

Med 27-11 i den tredje perioden var Kongsberg oppe i 83-48 før den siste, men roet ned i den siste og holdt seg under 100 poeng: 98-62.

Nicolai Østbye hadde en glimrende kamp og ble toppscorer med 20 poeng, mens Chris-Ebou Ndow hadde 19.

Seks forskjellige spillere bidro til i alt 12 3-poengere, for en gangs skyld uten bidrag fra Juan Ferrales. Hubbs og Ndow hadde tre hver, Anders Engen og Nico Østbye to og Max Richardson og Herman Nordeide hver sin.

Førstkommende lørdag kommer den første store styrkeprøven for de regjerende mestrene, med Frøya som motstander i Kongsberghallen.

Hos Centrum kommer Miilah Kombat sterkere for hver kamp, og denne gangen ble han toppscorer med 16 poeng.

Poengscorere i Centrum – Kongsberg:

Centrum Tigers: Miilah Kombat 16, Sander Aslesen 12, Magnus Midtvedt 11, Anders Stien 8, Øivind Lundestad 5, Jules Akvama 4, Nick Kervens 4, Mats Selboe 2.

Kongsberg Miners: Nicolai Østbye 20, Chris-Ebou Ndow 19, Robert Hubbs III 18, Petar Kutlesic 10, Anders Lunde Engen 8, Juan Ferrales 8, Aly Hudgins 6, Herman L. Nordeide 3, Max Richardson 3, Matias Save 2, William Hay 1.

God Wimbish ikke nok for Nidaros

Nidaros Jets hadde endelig sin nye USA-import Tylor Wimbish spilleklar, og den 201 cm lange forwarden skuffet ikke i BLNO-debuten. Wimbish ble toppscorer med 31 poeng, men kunne ikke forhindre at gjestene Tromsø Storm etter hvert bygget seg et avgjørende forsprang.

Storm tok sesongens første seier med sifrene 85-76, har forsterkninger på vei inn og blir hvassere utover i sesongen.

Poengscorere i Nidaros – Tromsø:

Nidaros Jets: Tylor Wimbish 31, Brage Sørensen 16, Jakob Baiden 12, Vuk Krivokapic 7, Stefan Zivkovic 5, Mihajlo Krivokapic 3, Christian Tøfte 2.

Tromsø Storm: Cam Gregory 24, Henrik Lange 16, Simen Samuelsen 14, Aron Nielsen Finstad 13, Johannes Lange 8, Marcus Wynn 6, Lasse Gjellestad 2, Anders Solem 2.

Harris dominerte i Asker

Asker Aliens begynte optimistisk og godt og lå bare 2 poeng bak Fyllingen (21-23) tidlig i andre periode etter en 3-poenger fra Ludvig Bergh. Men brødrene Stein og Karl Otabor la hver sin 3-er, og senere greide hjemmelaget å få kontakt.

Spesielt Evan Harris (2,06) ble for fysisk og for god for Asker, og amerikaneren som kom fra Nidaros før sesongen endte som toppscorer med 30 poeng – selv om han ikke var på banen i fjerde periode.

Fyllingen var oppe i 26 poengs ledelse (73-47) tidlig i fjerdeperioden, men Asker ga aldri opp og fikk pyntet på sluttresultatet gjennom å vinne de siste ti minuttene 21-13.

Ludvig Bergh og Ziko Bull la tre 3-poengere hver for hjemmelaget, mens Audrius Cesonis utmerket seg med 13 poeng på 18 minutters spilletid og Per Ingar Berthelsen med 11 poeng på 13 og et halvt minutt.

Poengscorere i Asker – Fyllingen:

Asker Aliens: Ludvig Bergh 17, Ziko Bull 13, Audrius Cesonis 13, Per Ingar Berthelsen 11, Jørgen Onarheim 6, Mikkel Aarnes 4, Stian Klokkeråsen 2, Daniel Ramsfjell 2.

Fyllingen: Evan Harris 30, Marius Sumskis 14, Vilius Sumskis 12, Stein Otabor 10, Magne Fivelstad 8, Magnus Elgmork 5, Karl Otabor 3.