Kan Scotty hjelpe Asker til seire?

​Scotty Hendricks har glidd fint inn i Asker Aliens-laget etter fire ukers trening. Her morer han seg sammen med Ulrik Stranger-Johannessen (til venstre) og lagkaptein Ludvig Bergh.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
16.11.2018
- Jeg bryr meg ikke om jeg scorer 10 eller 40 poeng bare vi vinner, sier Scotty Hendricks.

Med åtte strake tap er Asker Aliens' nykomponerte og urutinerte mannskap nederst på BLNO-tabellen, men fredag kom en gladmelding til klubben:

Den amerikanske guarden Scotty Hendricks fikk grønt lys fra UDI og er klar for ligadebut mot Nidaros Jets i Leikvollhallen lørdag.

- Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang, sa 27-åringen fra Radford i Virginia da vi møtte ham på Aliens-treningen torsdag.

Den 176 cm høye guarden har ikke spilt siden han pådro seg et brudd i hånden da Reading Rockets spilte sluttspillsemifinale i England, men er i god form og vil utvilsomt være en forsterkning for Asker. Han setter opp tempoet i laget, er glimrende med ballen, skyter meget godt utenfra og ser de andre.

- Lagspiller og forbilde

- Scotty er veldig profesjonell i tankegangen og en lagspiller som ikke setter seg selv og sin statistikk først, sier Asker-trener Tommy Gundersen.

- Han vil være et forbilde og passer perfekt inn i vår filosofi med «One Team, One Heart», at vi skal spille hverandre gode. Han har meget gode ferdigheter i forsvar, og med ball har han roen som en proff spiller kan gi laget og guardene våre. Han vil ta vekk mye av det presset spillere som Ludvig (Bergh) og Mikkel (Aarnes) har slitt med i kampene mot Gimle og Centrum. Jeg tror Scotty vil gjøre en stor forskjell for laget, presiserer Gundersen.

Canada og England

Scotty Hendricks spilte NCAA Division 2 for King University i Tennessee, i Bristol rett over grensen fra Virginia. Han har også flere sesonger bak seg for Orangeville A's i Canadas toppliga, og sist for Reading Rockets i den engelske eliten.

- Asker Aliens fristet meg fordi det er et lag med mange nye spillere og mange unge spillere der jeg kan gå inn som rollemodell. Jeg håper å gi laget energi og intensitet og gjøre de andre bedre, understreker 27-åringen.

- Jeg ser på meg selv både som pointguard og shooting guard. Men jeg bryr meg ikke om jeg scorer 10 eller 40 poeng, bare vi vinner, fastslår han.

- Ligaen fortjener respekt

I løpet av de snart fire ukene Scotty Hendricks har vært i Norge, har han sett Asker spille jevnt med og tape for Ammerud (82-87), Frøya (63-81) og Tromsø Storm både hjemme (71-83) og borte (63-69).

- Resultatene forteller ikke hvor gode vi egentlig er og hvor seriøse og tøffe disse spillerne er. For det er de. Men jeg ser et lag som har vokst og gleder meg til å bidra her, forsikrer den amerikanske guarden, som håper den første seieren kan komme allerede lørdag mot Nidaros Jets.

- Men Nidaros er også bedre enn tabellen viser, mener Hendricks, som også har et godt inntrykk av BLNO som liga. Han er god venn med Bærum-guarden Joshua Hart (Asker Aliens i fjor), og visste derfor litt om ligaen fra før.

- Joshua og jeg spilte sammen i Virginia en sesong, og pleier å gå ut sammen i helgene her. Jeg vil si denne ligaen fortjener respekt, det er flere gode spillere fra NCAA Division 1, rutinerte spillere og unge talenter og gode coacher, sier Askers nye BLNO-profil.