Her world, her rules

Brent Hackman
08.03.2019
Kvinnesatsingen i Norges Basketballforbund tar nye steg våren/sommeren 2019

«Her world, her rules»

FIBA sin jentebasket kampanje «her world, her rules» lanseres i Norge i vår. Dette vil gjøre at vi har en rekke aktiviteter utover sommeren. Kampanjen starter med en Nasjonal Clinic rettet mot trenere på kvinnesiden i norsk basket, som vil bli avholdt i Oslo 15. juni. Etter sommerferien følges dette opp med clinicer i regionene som i tillegg knyttes opp mot en ny mentorordning. Målet med clinicene og mentorprogrammet er å rekruttere, utvikle og beholde flere trenere med høy kompetanse og kvalitet på jentesiden.

 

Landskamp i Oslo mot Irland

Landslaget for senior kvinner skal spille to treningskamper mot i Irland i Oslo i slutten av august. Norge starter med samlinger i mai og juni, og avslutter landslagssesongen i Oslo med landskamper mot Irland. Norge møtte Irland i åpningskampen under Small Nations turneringen i Cork, Irland i fjor sommer. Her vant vi kampen med 11 poeng, ledet av Tina Moen og Stine Austgulen med henholdsvis 30 og 13 poeng. Det vil i tillegg bli avholdt en day-camp for jentespillere i forbindelse med landskampen.

 

Kvinnebasket utvalg

NBBF oppretter også et Kvinnebasket utvalg som skal analysere nå-situasjonen, foreslå tiltak til bedre rekruttering, ivaretakelse og utvikling av jente/kvinnebasketen. Gruppen kommer til å bestå av personer med engasjement og erfaring fra jentesiden i norsk basket.