Gimles 12. strake, Askers første

​Eivind Lamo ble toppscorer i toppkampen i Kongsberghallen, med 21 poeng. Her legger Gimle-forwarden en av sine scoringer, presset av Petar Kutlesic. Til venstre ser vi Robert Hubbs og til høyre Aly Hudgins.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
17.11.2018
Med seieren i Kongsberghallen festet Gimle grepet om lederplassen i BLNO – og seriegullet.

Kongsberg Miners – Gimle 63-67

Asker Aliens – Nidaros Jets 97-91

Centrum Tigers – Fyllingen 89-78

 

På samme tid lørdag ettermiddag tok Gimle-gutta sin 12. seier av 12 mulige, Asker Aliens jublet for sin første seier for sesongen etter 41 poeng og åtte 3-poengere fra nyervervelsen Scotty Hendricks, mens Centrum Tigers slo til med en sterk og kontrollert hjemmeseier over Fyllingen i Vulkanhallen.

Med 12-0 og to seire over Kongsberg (10-2) har Gimle allerede stø kurs for seriegull og toppseeding inn i NM-sluttspillet i mars og april. De vil gå foran Kongsberg på innbyrdes oppgjør om lagene kommer likt i poeng, og bak har Fyllingen allerede tre tap, Bærum fire og Frøya og Tromsø begge fem.

- Vi har 15 seriekamper igjen, og flere lag bak oss begynner å melde seg på. Vi må holde oss sterke mentalt, presiserer Gimle-trener Audun Eskeland.

- Det så jo også ut som om Kongsberg begynne å finne ut av offensiven vår mot slutten av kampen her, la han til.

 

Ledet med 16

Etter 2-10 i starten var Gimle raskt ajour og hadde 17-17 etter førsteperioden, før de stenge forsvaret for Kongsberg og begynte å lykkes bedre i sine egne angrep.

De rødkledde viste frem både lekre angrepskombinasjoner, langskyting av klasse og løp inn flere scoringer etter stops i forsvar.

På det meste var ledelsen 16 poeng (55-39) mot slutten av tredje periode, men før siste pause hadde hjemmelaget fått en viss kontakt og var 9 bak (56-47) etter at coach Eskeland en periode hadde Sigurd Lorange, Eivind Lamo og Tony Tolovae på benken samtidig.

Gimle var også i ledelsen (57-52) da Chris-Ebou Ndow fikk sin femte feil tidlig i fjerdeperioden, men nå var Kongsberg på hugget og Robert Hubbs i det vanlige sisteperiode-siget.

Med 5:15 igjen på tavla la Nicolai Østbye inn en 3-poenger til Miners-ledelse 61-59, og Gimle var ille ute.

Men Eivind Lamo utlignet med en tip-in, ga bergenserne ledelsen inside (63-61) og inne i siste spilleminutt satte han også to viktige straffer til 67-61.

Hjemmelaget gjorde for mye feil og traff ikke mot slutten og måtte se seg slått 67-63.

 

- For mye én og én

- Vi startet jo bra, men hadde en dårlig periode mot slutten av første og inn i andre og måtte slite hele veien, erkjente Nicolai Østbye, vikarierende kaptein for ankelskadde Juan Ferrales.

Det er ikke ofte Kongsberg Miners er blitt holdt til 63 poeng.

- De spiller godt lagforsvar og er flinke til å rotere, men jeg syns vi blir for mye én og én i angrep. Vi kommer tilbake nesten bare på fighting, men det er vanskelig å vinne når så mange ikke har dagen. Men vi får ta med oss at vi iallfall fighter bra, sa Østbye.

 

Venter på Ferrales

Kongsberg blir utvilsomt også mer strukturert i angrep når Juan Ferrales er tilbake, kanskje ikke før i andre seriehalvdel.

Østbye var sterk med 15 poeng og 9 returer, Petar Kutlesic plukket ned 15 returer i tillegg til å score 13 poeng, mens Robert Hubbs var mestscorende med 18 poeng uten å komme opp mot sitt beste.

Eivind Lamo førte an hos Gimle med 21 poeng, 11 returer og 3 steals, mens Milovan Savic (8 poeng, 8 returer) igjen bandt laget sammen og var et nyttig spillpunkt i angrep. Men fremfor alt var Gimle bedre som LAG lørdag.

- Jeg syns vi spiller veldig godt kollektivt forsvar i store deler av kampen, og vi fikk løpt litt og fikk flyt i spillet frem til tredje periode. Kanskje Kongsberg fikk opp intensiteten, men vi ble uansett altfor passive i angrep, rotet oss inn i turnovers og screenet feil, blant annet, sa Audun Eskeland.

 

Poengscorere i Kongsberg – Gimle:

Kongsberg Miners: Robert Hubbs III 18, Nicolai Østbye 15, Petar Kutlesic 13, Chris-Ebou Ndow 12, Aly Hudgins 5.                   

Gimle: Eivind Lamo 21, Sigurd Lorange 12, Tony Tolovae 12, Milovan Savic 8, Jørgen Odfjell 6, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 3, Morten Osland 3, Steinar Rakneberg 2.

 

 

Scotty vant for Asker!

«Klar for å vinne med Asker», skrev vi i presentasjon av Scotty Hendricks, som ble spilleklar for Aliens fredag. Og for en BLNO-debut 27-åringen fra Radford i Virginia leverte!

Med åtte 3-poengere og totalt 41 poeng, inkludert en dunk (!), regjerte den 175 cm høye guarden fullstendig i Leikvollhallen.

Samtidig dro han med seg laget til en imponerende opphenting mot Nidaros Jets, som ledet med 12 poeng (52-40) ved halvtid.

- En fantastisk debut av Scotty. Det var så fortjent at han fikk vist hva han er god for i den første kampen, etter å ha kjempet seg tilbake etter skade og jobbet hardt gjennom hele sommeren, sa Asker-coach Tommy Gundersen.

- Men alle gutta steppa opp, vi bestemte oss i pausen for å vise at vi er bedre i forsvar enn vi hadde vært til da. I de andre kampene har vi åpnet bra og hatt stor ledelse, men tapt. Nå lå vi bak, men klarte å snu kampen. Det viser hva som bor i denne gjengen, fastslo Gundersen.

Nidaros ledet 84-82 med tre minutter igjen å spille, men tre straffekast fra Scotty Hendricks (feilet på 3-poenger) og lagkaptein Ludvig Bergs fjerde 3-poenger i kampen sendte Asker foran med 88-84. En ledelse de aldri ga fra seg.

 

Poengscorere i Asker – Nidaros:

Asker Aliens: Scotty Hendricks 41, Ludvig Bergh 15, Ulrik Stranger-Johannessen 9, Per Ingar Berthelsen 8, Audrius Cesonis 8, Mikkel Aarnes 5, Jørgen Onarheim 4, Alvis Eglitis 3, Paulius Grebliunas 2, Stian Klokkeråsen 2.

Nidaros Jets: Tylor Wimbish 26, Jakob Baiden 18, Stefan Zivkovic 16, Mihajlo Krivokapic 14, Brage Sørensen 6, Jørgen Kjesbu 4, Christian Tøfte 4, Vuk Krivokapic 3.

 

Sterk Centrum-seier

Centrum Tigers tok sin tredje BLNO-seier for sesongen med 89-78 over Fyllingen etter å ha ledet det meste av kampen.

- Vi har ventet litt på at det skulle løsne for oss, men har fortsatt store steg å ta. Dette er bare starten, mener Centrum-kaptein Magnus Midtvedt.

- Vi var godt forberedt på hvordan Fyllingen spiller, med oppsett og systemer. De er veldig glade i å stå i sone, men vi skjøt den i stykker, og da de gikk over til mann-mann hadde de problemer med å følge våre spillere, analyserte Midtvedt.

 

Poengscorere i Centrum – Fyllingen:

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 22, Magnus Midtvedt 16, Anders Stien 16, Miilah Kombat 15, Johan Flaa 9, Sander Aslesen 7, Sindre L. Jensen 2, Mats Selboe 2.

Fyllingen: Evan Harris 19, Nikola Blatancic 16, Magne Fivelstad 14, Marius Sumskis 14, Karl Otabor 5, Magnus Elgmork 4, Vilius Sumskis 3, Stein Otabor 3.