Gimle snudde bergensduellen

​Sigrid Hardie snudde bergensoppgjøret mot Ulriken Eagles og ledet Gimle til seier 64-47. Her er Gimle-guarden i duell med Anniken Eika Frey i kampen mot Ullern 30. september.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
Sigrid Hardies tre 3-poengere på fire minutter etter pause satte fart på Gimle.

Gimle – Ulriken Eagles 64-47

- Det var litt «himmel og helvete», fra å bomme på det aller meste i første omgang og treffe som vi gjorde etter pausen. Men jeg hadde tro på at det kom til å skje, sa Gimle-trener Audun Eskeland etter at Ulriken Eagles til slutt var slått klart, 64-47.

Ulriken har fortsatt Lise Breivik ute med ankelskade og Maren Austgulen i opptrening etter kneoperasjon, og blir utvilsomt et sterkere lag når den rutinerte og sterke duoen kommer på plass.

Mot Gimle var tre av fem startere fra årets U16-landslag: Karyn Sanford og Fatima Mohammad som begge fyller 15 år først i desember og 02-modellen Hanne Nybø, som nettopp er fylt 16.

De gikk respektløst til verks og Ulriken-jentene tok føringen i kampen. Ledelsen kom opp i 21-10 da Fatima Mohammad avsluttet etter angrep med god ballbevegelse med et presist skudd omtrent fra straffelinja.

Gimle kappet ned på forspranget, men Karyn Sanford ga Ulriken et pusterom med en 3-poenger «at the buzzer» i andre periode: 28-18 ved halvtid.

Rasende - og konstruktiv

Og hva sa Audun Eskeland til Gimle-jentene i pausen?

- Jeg var ganske rasende i fem minutter, men klarte å være litt konstruktiv i to. Vi visste hva vi skulle gjøre, kutte ned 2 og 3 poeng om gangen, fortalte han.

Snuoperasjon gikk raskere enn forventet:

Etter bare fire minutter hadde Sigrid Hardie lagt tre 3-poengere og en 2-er (29-31), før Maren Mildestvedt utlignet til 31-31 og Henriette Raa Ellingsen la to straffer til Gimle-ledelse 33-31.

Ulriken bet seg fast på 33-33 og holdt følge til 39-37, men ut tredjeperioden og inn i den fjerde gikk hjemmelaget rett til 53-37 (14-0) og punkterte kampen.

- Alle var litt mer på hugget og litt mer disiplinerte og tålmodige defensivt. Uttelling i angrep gir ekstra energi og innsats, da løsner det og blir mer gnist over det, fastslo Audun Eskeland.

To spillere, 43 poeng

Sigrid Hardie og Henriette Raa Ellingsen sto for 43 poeng til sammen (22 og 21) og ble duoen Ulriken ikke klarte å få has på i andre del av kampen.

Ellingsen kom tilbake fra et USA-opphold for noen uker siden og har vært savnet i de første kampene. Nå viste hun sin rutine og klasse, med sterk skyting utenfra, gode løp og layups og glimrende forsvar.

- Vi var så dårlige i angrep i første omgang, men ble mye bedre da Henriette kom inn. Hun våger å prøve ting, er god til å score og er en tøff kriger, presiserte coach Eskeland.

Traff 13 straffer på rad

Viktig var også Gimle-jentenes straffeskyting. Etter 0 av 4 før pause, traff laget 13 av 13 i tredje og fjerde periode! Her la Henriette Raa Ellingsen 6 av 6 og Karoline Falch-Monsen 5 av 5.

Hos Ulriken scoret de fire 02- og 03-jentene til sammen 29 poeng. Det pur unge laget gjorde en imponerende kamp så lenge kreftene holdt, med Karyn Sanford som solid pointguard i 40 minutter – og som toppscorer med 13 poeng.

Poengscorere i Gimle – Ulriken:

Gimle: Sigrid Hardie 22, Henriette Raa Ellingsen 21, Karoline Falch-Monsen 7, Maren Mildestvedt 4, Julie Winther 4, Andrea Bolstad Raa 2, Jennifer Winther 2, Josefin Winther 2.

Ulriken Eagles: Karyn Sofie Sanford 13, Anna Hammer 9, Synne Jacobsen 8, Hanne Nybø 6, Helene Kongestøl 5, Vilde Tveito 4, Fatima Mohammad 2.