Gimle slapp seg løs: 100-54

​Ingeborg Gjengstø la fire 3-poengere og totalt 18 poeng da Gimle slo Høybråten 100-54 lørdag. Flaka Kelmendi til høyre gjorde en ny, god kamp for Høybråten og scoret 13 poeng. Bildet er fra lagenes seriekamp i Gimlehallen i januar.

FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

ARILD SANDVEN
08.12.2018
Gimle har slitt med offensiven, men fikk full uttelling mot «forsvarslaget» Høybråten.

Gimle – Høybråten 100-54

Høybråten slapp inn 72 i seriestarten mot Ulriken (47-72) og 67 mot Sandvika tirsdag (52-67), men holdt serieleder Ullern til 51 og 56 poeng og Asker til to ganger 40.

Men i lørdagens møte med Gimle fikk Høybråten-jentene bakoversveis og gikk gang på gang i hjemmelagets felle.

- Vi traff de første skuddene og kom inn i en veldig fin rytme, forklarer Audun Eskeland, og erkjenner at han følte seieren var i lomma med 15-2 etter fem og et halvt minutt.

- Kanskje var det litt slapt forsvarsspill mot oss, men uansett fikk vi selvtillit og klarte å holde «sultent fokus» hele veien. Vi har hatt ekstremt dårlig uttelling i de første kampene, og da var det viktig for selvtillitsbyggingen, presiserer Gimle-coachen.

Sesongbeste

Laget hans slo Tromsø Storm Ungdom 85-13 i seriestarten, men har ikke hatt over 70 i noen andre kamper.

Mot Høybråten sto det 29-9 allerede etter første periode og endte på 100 etter at Ingeborg Gjengstø hadde prikket inn sin fjerde 3-poenger for kvelden med kampens siste skudd.

- Ingeborg, Maren (Mildestvedt) og Josefin (Winther) hadde sesongbeste, og det må jeg faktisk si at laget hadde også, fastslår Eskeland.

Gimles aggressive pressforsvar resulterte i en rekke steals og enkle layup-scoringer, men hjemmelaget satte også 10 3-poengere, fra fire forskjellige spillere:

Ingeborg Gjengstø hadde fire, Sigrid Hardie tre, Karoline Falch-Monsen to og Maren Mildestvedt én.

- Jeg tror vi hadde ganske høy treffprosent også, sier Audun Eskeland. Det får vi vite når statistikkene fra kampen dukker opp.

Ulriken - Høybråten søndag

Gimle er nå 6-2 og har fortsatt bare tapt de to kampene mot Ullern, men har igjen to før jul:

Bergen Elite på bortebane onsdag og Sandvika i Gimlehallen neste søndag, 16. desember.

Høybråten falt til 3-7 og får det tøft også søndag, når Ulriken Eagles med den amerikanske nyervervelsen Madison Burroughs er motstander i Haukelandshallen.

Poengscorere i Gimle – Høybråten:

Gimle: Ingeborg Gjengstø 18, Sigrid Hardie 18, Maren Mildestvedt 17, Josefin Winther 14, Henriette Raa Ellingsen 11, Karoline Falch-Monsen 8, Julie Winther 7, Jennifer Winther 4, Ingeborg Gundersen 3.

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 20, Flaka Kelmendi 13, Anja Hegerberg 6, Shiba Haji Ahmadi 5, Henon Binyam 4, Anneli Widén 4, Ariana Sefaj 2.