Gimle og Sigurds store kveld

​Sigurd Lorange snurret rundt med Fyllingen-forsvaret og scoret 31 poeng for Gimle i onsdagens toppkamp. Bildet er fra kampen mot Asker Aliens i Leikvollhallen i september.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
07.11.2018
- Vi visste vi kom til å ha et bedre lag enn folk flest forventet, sa Sigurd Lorange.

Fyllingen – Gimle 69-85

Det var kanskje mest måten det skjedde som imponerte mest da Gimle tok sin tiende seier av ti mulige i BLNO-sesongen.

«100-poengslaget» Fyllingen scorer alltid mye og var høyt oppe etter forrige ukes 123-93 over det tredje bergenslaget i ligaen, Frøya. Men i sin egen hule ble Fyllingen holdt til 10 poeng både i andre og tredje periode av Gimle, som reiste fra til 57-44 før sisteperioden og som var oppe i 23 poengs ledelse (83-60) før hjemmelaget fikk pyntet litt på scoren i sluttminuttene da begge lag lot sine startere og profiler hvile.

69 poeng er likevel det minste Fyllingen har scoret siden de ble utklasset 117-66 av forrige sesongs sterke Asker-lag i oktober i fjor.

- Vi var litt nølende og letende i starten av kampen, men økte forsvarsintensiteten i andre og tredje periode og fikk styrt tempoet i kampen, forklarte Gimle-trener Audun Eskeland.

Sigurds "All-time high"

Fyllingen har en råsterk og fryktet forwardkvartett i Evan Harris (2,06), Magne Fivelstad (1,98), Vilius Sumskis (2,13) og fetter Marius Sumskis (2,02), men det var banens minstemann som stjal det meste av showet i Fyllingsdalshallen onsdag.

178 cm høye Sigurd Lorange hadde to 25-poengs-kamper da han spilte sin andre sesong for Frøya i fjor, men nådde «All-time high» med 31 mot Fyllingen. Etter fire 3-poengstreff, mange skudd fra halvdistanse og etter hvert flere velkjente driver.

Etter en viss innkjøringsperiode i Gimle-laget, har han nå 21, 21 og 31 poeng i de tre siste kampene.

-31 er det meste jeg har hatt ja, bekrefter 18-åringen, som heller vil snakke om laget:

- Det var en vel gjennomført kamp av oss, og vi klarte å holde scoren deres lav og hindre at de kom inn i flyten sin. Vi spilte vel egentlig ganske likt hele kampen, men bomma mye i starten. Sånn har det vært i mange av kampene våre, at vi ligger jevnt med lagene ved halvtid og drar fra i tredje og fjerde periode, sa Sigurd.

- Vi visste vi kom til å ha et bedre lag enn folk flest forventet, men vi er ydmyke og prøver å forbedre oss hver dag og har ikke satt som noe mål å vinne alle kampene i starten. Vi har prestert over all forventning, men det er viktig nå ikke å bli for høye på oss sjøl og at vi ikke tar lett på noen lag, uansett hvem vi møter, fastslår pointguarden som tidligere i år ledet sitt Sverresborg til gull i U18-NM, det første trønderske NM-gullet i basket.

Satser på USA

Sigurd Lorange debuterte i BLNO som 15-åring for Nidaros Jets mot Eidsvoll 14. november 2015, men fikk bare drøyt 3 minutters spilletid på 3 kamper for Nidaros den sesongen.

Så dro han til Bergen året etter og har hatt to gode sesonger i Frøya før det ble Gimle denne sesongen – fortsatt på parallell spilletillatelse fra Sverresborgs U19-lag.

På dagtid er Sigurd elev ved Metis videregående skoles toppidrettslinje og har Frøya-kaptein Arne Ingebrigtsen som basketlærer.

- Da har jeg fått kombinert skole og trening på en perfekt måte, presiserer 18-åringen som satser på collegespill i USA fra neste høst.

Hos Gimle var Milovan Savic som vanlig bunnsolid, denne gang med 19 poeng, mens Tony Tolovae satte 17 poeng og i tillegg spilte glimrende forsvar mot den mangeårige Gimle-profilen Magne Fivelstad, som ble holdt til 6 poeng.

Poengscorere i Fyllingen – Gimle:

Fyllingen: Marius Sumskis 14, Evan Harris 13, Karl Otabor 13, Brede Raa Ellingsen 11, Jasin Akil Al-Musharafawy 7, Magne Fivelstad 6, Magnus Elgmork 3, Vilius Sumskis 2.

Gimle: Sigurd Lorange 31, Milovan Savic 19, Tony Tolovae 17, Eivind Lamo 6, Jørgen Odfjell 5, Steinar Rakneberg 4, Morten Osland 3.