Gimle holder stø kurs

​Eivind Lamo på full fart gjennom Centrums forsvar, fra venstre ser vi Miilah Kombat, Anders Stien og Nick Kervens.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
30.09.2018
Centrum Tigers åpnet optimistisk, men et solid Gimle kom sterkt og tok sin tredje seier.

Centrum Tigers – Gimle 72-93

Nidaros Jets – Bærum 56-76

- Vi styrer og har kontroll, men jeg er ikke så fornøyd. Vi startet «kjempeflate» og ga Centrum og spesielt Øivind Lundestad åpne skudd som de traff. Vi spiller ikke godt forsvar i denne kampen, mente Gimle-coach Audun Eskeland.

Laget hans virker uansett solid, topper BLNO-tabellen sammen med Bærum etter tre strake seire og har gode muligheter til å få sin fjerde søndag når Askers nykomponerte og uerfarne mannskap er motstandere i Leikvollhallen.

Gimles dybde viste seg flere ganger i kampen, som da Centrum lå bare 6 poeng bak (61-67) da fjerdeperioden begynte. Da drivet Morten Osland inn to poeng, før han serverte Steinar Rakneberg en scoring og Rakneberg satte to poeng til: 73-61 til gjestene som i praksis hadde avgjort kampen.

Fra benken kom også Kurt-Ali Ouakkaha Størseth flere ganger inn og bidro med viktige steals og pasninger - og scoringen til 56-49 da Centrum hadde redusert bergensernes ledelse til bare 5 poeng.

Ruvende Savic

Samtidig har Gimle en sterk startfemmer med flere scoringsgarantister. Sigurd Lorange og Jørgen Odfjell fra sommerens U18-landslag er med på å drive opp tempoet og gode til å utfordre med tøffe driver, Eivind Lamo (21) har hatt en voldsom utvikling det siste året og er blitt en stabil scorer - og de to nye importspillerne vokser for hver kamp.

Venstrehendte Tony Tolovae (1,96) fra New Zealand markerte seg med blant annet tre 3-poengere, sterke driver og totalt 17 poeng.

Milovan Savic fra Montenegro var med sine 2,06 m kampens store spiller, i dobbelt forstand. 30-åringen ruvet under kurvene og på returene, og ble i tillegg Gimles toppscorer med 22 poeng. Han senket også en 3-poenger.

- Savic er veldig viktig for oss, men vi har ikke lært å bruke ham godt nok angrepsmessig ennå, sier Audun Eskeland.

Kombat på «65 prosent»

Det er blitt sagt noen ganger allerede de første ukene i BLNO: Centrum Tigers blir et bedre lag når Miilah Kombat kommer i toppform.

- Jeg er ikke på 100 prosent ennå, men kanskje på 65, smiler Kombat når vi spør om formen.

29-åringen har vært en av Norges beste forwarder det siste tiåret, og var med sine 21 poeng og 10 returer en av heltene da Centrum slo nettopp Gimle i NM-finalen i 2017. Men fjorårssesongen tilbragte han i Vancouver, uten å satse på basket.

- Det var et år med jobbing, og jeg spilte veldig lite basket, men litt fotball, forteller han.

Nå har den 1,98 m høye forwarden trent i halvannen måned, og akter å komme i form før jul.

- I november, mener Miilah Kombat, som har god tro på Centrum-seire utover i sesongen.

- Vi har gode skyttere og absolutt et lag med potensial, når vi får trent mer og bedre sammen, fastslår han.

Neste kamp blir ikke lettere å vinne – hjemme mot Kongsberg Miners førstkommende lørdag – men så venter Asker Aliens, Nidaros Jets og Tromsø Storm.

Poengscorere i Centrum – Gimle:

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 26, Magnus Midtvedt 10, Sander Aslesen 9, Miilah Kombat 8, Johan Flaa 7, Anders Stien 5, Sindre L. Jensen 5, Mats Selboe 2.

Gimle: Milovan Savic 22, Eivind Lamo 19, Tony Tolovae 17, Sigurd Lorange 13, Steinar Rakneberg 10, Jørgen Odfjell 7, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 3, Morten Osland 2.

Bærum-seier i Stjørdal

Nidaros Jets – Bærum var lagt til Stjørdalshallen med deltakerne i helgens store turnering som tilskuere, men dessverre må hjemmelaget fortsatt klare seg uten sin nye amerikanske spiller, 201 cm lange og allsidige Tylor Wimbish.

Bærum fikk som ventet lett spill, kjørte over Nidaros fra start og ledet 30-13 etter første periode.

Jets fikk vist frem fine detaljer og tok innpå da Bærum satte flere av start-spillerne på benken, med 16-7 i andreperioden og 29-37 etter halvspilt kamp. Men det var aldri reell spenning om seieren, og gjestene økte i de to siste periodene, til 20-poengsseier (76-56).

- Grunnspillet vårt var litt off og forsvarsintensiteten droppa litt. Det gikk veldig greit i starten, men vi ble kanskje litt for fornøyde med ting. Vi har ikke hatt nok repetisjoner som gruppe til at spillidéen har satt seg hos alle, og samtidig er Nidaros et ærlig og hardtarbeidende lag, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff.

Stefan Zivkovic og Jakob Baiden scoret begge 21 poeng for Nidaros, og dermed 42 av lagets 56 poeng. Kampens toppscorer ble Joshua Hart med 25, mens Jens Grøsland (19) var Bærums mest positive overraskelse med flere fine scoringer og totalt 8 poeng.

Poengscorere i Nidaros – Bærum:

Nidaros Jets: Stefan Zivkovic 21, Jakob Baiden 21, Mihajlo Krivokapic 4, Johan Edvard Karlsen 4, Brage Sørensen 4, Christian Tøfte 2.

Bærum: Joshua Hart 25, Stian Mjøs 22, Stian Emil Berg 10, Jens Grøsland 8, Alex Dakin 5, Carl Kevin Brunæs 2, Gaute Haugen 2, Thomas Solem 2.