Ga aldri fra seg ledelsen

​Karyn Sanford styrte Ulrikens spill som pointguard og ble i tillegg toppscorer i Leikvollhallen med 18 poeng, etter blant annet å ha truffet på fire 3-poengere. Her driver den talentfulle 14-åringen mot Elin Gulbrandsen.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
17.11.2018
Ulriken skjøt Asker i senk i første halvdel og greide å redde seieren i sluttminuttene.

Asker Aliens – Ulriken Eagles 66-73

Med Karyn Sanford (14), Fatima Mohammad (14) og Hanne Nybø (16) i startfemmeren og ytterligere tre U16-jenter på benken leverte Ulriken en imponerende bortekamp i Leikvollhallen. Tre dager etter at laget ledet med 11 poeng over Gimle og tapte med 17 (47-64), gikk det unge bergenslaget rett i strupen på Asker Aliens og ledet hele veien etter at Hanne Nybø hadde sørget for 2-0 i det første minuttet.

På det meste var Ulriken foran med 20 poeng (58-38), men anført av forwardtrioen Ingrid Selvik, Julie Wilborn og Kari Kyrkjebø kom hjemmelaget sterkt mot slutten.

Fire minutter før slutt reduserte Ingrid Selvik til 63-67 for Asker, men da slo kapteinen Vilde Tveito (23) til. Først med en scoring som ga Ulriken et lite pusterom, og så ved å legge fire av fire straffekast i siste spilleminutt – de to siste etter at Kari Kyrkjebø hadde gitt hjemmelaget et lite håp med en 3-poenger.

27 poeng i første periode

- En kjempejobb av laget og en veldig god førsteperiode der vi scorer 27 poeng (27-19), konkluderte Ulriken-trener DuRell Sanford.

- Vi slet mer offensivt utover i kampen, men må være fornøyd når vi kan spille med 14,- 15- og 16-årige jenter og konkurrere jevnt med og vinne kamper mot topplagene i serien, fastslo han.

Da gjestene ledet 47-34 etter halvspilt kamp, hadde Karyn Sanford og veteranen Anna Hammer (29) lagt fire 3-poengere hver. Hammer la senere sin femte, mens Karyn Sanford ble Ulrikens toppscorer med 18 poeng i tillegg til å ta opp ballen sikkert og styre lagets angrepsspill fra pointguardrollen.

Selvik dominerte

Ulrikens største utfordring var ikke uventet å få tak på returene – som mange lag sliter med mot Asker. Igjen dominerte ligaens beste rebounder, Ingrid Selvik.

- Hun er vanskelig å blokke ut, og må ha hatt 25 returer, mente DuRell Sanford.

Laget hans møter Sandvika søndag, fortsatt med en ankelskadet Lise Breivik på sidelinja. Ulriken har også Maren Austgulen i opptrening etter kneoperasjonen for halvannet år siden, og i tillegg er Sunniva Sørbye ute.

Det tilsier at laget blir vesentlig sterkere i del to av sesongen og i NM-sluttspillet.

Men med få spillere og en inntil videre tynn benk blir belastningen på nøkkelspillerne stor, og flere av dem slitne etter hvert. Det var igjen merkbart på produksjonen offensivt: Etter 27 poeng i første periode scoret Ulriken 20, 17 og 9 i de tre siste.

Poengscorere i Asker – Ulriken:

Asker Aliens: Ingrid Selvik 16, Julie Wilborn 15, Kari Kyrkjebø 13, Andrine Bergseth 10, Karianne Øysted Sørbye 6, Elin K. Gulbrandsen 4, Ingvild Jørstad 2.

Ulriken Eagles: Karyn Sofie Sanford 18, Vilde Tveito 17, Anna Hammer 16, Hanne Nybø 8, Helene Kongestøl 7, Fatima Mohammad 5, Maria Hallingstad 2.