Full kontroll for Fyllingen

Brede Raa Ellingsen gjorde en solid kamp hjemme mot Frøya. Her i aksjon mot Juan Ferrales og Kongsberg Miners lørdag, da Fyllingen ledet med 18 poeng og tapte 90-98.

FOTO: ARILD SANDVEN

ARILD SANDVEN
08.12.2017
Seieren over Frøya bekreftet at Fyllingen kan klatre høyt på BLNO-tabellen.

Fyllingen – Frøya 98-79

De orangekledde rystet topplagene Kongsberg Miners og Asker Aliens sist helg, og tapte først i sluttminuttene mot Kongsberg (90-98) og i de aller siste sekundene mot Asker (88-89), etter å ha ledet med henholdsvis 18 og 8 poeng.

Hjemme mot Frøya «vant» Fyllingen alle fire periodene, men var igjen involvert i en kamp i rykk og napp med mange «runs», og ga fra seg to store ledelser tidlig i kampen. Men fra 72-65 to minutter ut i sisteperioden dro hjemmelaget fra og kontrollerte til en komfortabel seier, 98-79.

- Jeg mistenker at vi blir litt slitne, kanskje fordi vi har «short» rotasjon. Dessuten er jo ikke Frøya noe dårlig lag, minnet Fyllingens spillende trener Stian Enge om.

Fyllingen spilte stort sett med sju mann hele kampen, men et Frøya-lag uten de rutinerte latvierne Edmunds Gabrans (38) og Reno Silavs (26) var ikke dypere og nøyde seg stort sett med seks-sju mann.

Hjemmelaget suste ut i 11-0-ledelse, men ble innhentet av Frøya som var foran med ett poeng på 15-14 og 17-16, de to eneste gangene laget hadde ledelsen i kampen.

Fyllingen fikk også 15-0 (!) i starten av andre periode og var oppe i 17 poengs ledelse (34-17), men gjestene kom tilbake og var bare 4 poeng under (45-41) og altså ikke mer enn 7 (72-65) tidlig i fjerde periode.

Gigantisk Miller

Det var likevel Fyllingen som styrte hele veien, anført av en stor Tavario Miller. Den 2,03 m lange forwarden fra Bahamas er godt innkjørt i laget nå, og blir stadig mer dominerende.

Mot Frøya spilte han så godt som hele kampen (39:19) og sto for 21 poeng, 20 returer, 7 assists og 6 blokker.

- Han er limet i laget vårt, og et beist. Han redder inn 30 poeng for oss og har tettet forsvaret, nå slipper vi inn mindre enn noensinne, fastslo Stian Enge.

Han skrøt også av Brede Raa Ellingsen og Nikola Blatancic, som bidro med 17 poeng hver, og av lagets serbiske toppscorer Ognjen Nisavic – som i en uvant rolle utenfor startfemmeren endte på 18 poeng (etter 4/9 på 3-poengere), 5 returer, 4 assists og 3 blokker.

- Brede og Niko er viktige, fordi de kommer seg til kurven og får lagt poeng når vi stanger offensivt. Nisavic har akseptert at det ikke er et one-man-show og er blitt en mer effektiv lagspiller. Vi er på vei til noe nå, men må mobilisere og være klare til kampen mot Nidaros i Trondheim lørdag, presiserte Enge.

Etter en mildt sagt uoversiktlig tabell det meste av BLNO-sesongen, har alle lagene fra 3.- til 9.- plass nå spilt 15 kamper. Da er tabellposisjonene reelle, og tallene viser hvor jevnt det er:

Gimle står med 8 seire og 7 tap, Frøya, Nidaros og Fyllingen er alle på 7-8 og trioen Bærum, Tromsø og Ammerud på 6-9!

Det tilsier en tøff og jevn kamp om posisjonene for NM-sluttspillet og kvartfinalene i mars.

16 av 16 straffer!

Hos Frøya ble Nikolas Skouen nok en gang mestscorende, denne gang med 33 poeng. 8 av 20 på skudd (1 av 3 på 3-poengere) forteller at han måtte slite mer for de gode skuddene enn vanlig, men Skouen var spesielt effektiv når han gikk til kurven, ble feilet mye – og traff på alle sine 16 straffekast!

Sigurd Lorange hadde 11 poeng, 6 steals og 4 assists, mens Daniel Clark bidro med 10 poeng og 9 returer.

Men Frøya som lag hadde en svak dag både i forsvar – med 98 innslupne poeng – og i angrep der gjestene hadde 31 i treffprosent, mot Fyllingens 57. De ble også utklasset 47-34 på returene.