Forsvarsseier for Ullern-jentene

​Gimle slet med å stoppe Tori Solberg Halvorsen utover i kampen. Her har Ullerns toppscorer og dominerende spiller kommet seg forbi Birte Hegrenæs (nr 11) og Josefin Winther og blir feilet av gjestenes mestscorende i søndagens kamp, Sigrid Hardie.

ARILD SANDVEN (tekst) og ERIK BERGLUND (foto)
30.09.2018
Ullern var i trøbbel, men stoppet Gimles offensiv og slapp bare inn 11 poeng etter pause.

Ullern – Gimle 53-42

- Vi hadde en alvorsprat i pausen og bestemte oss for å ta styringen. Det handlet mest om det defensive, etter at vi hadde sluppet inn 31 poeng i første halvdel, sa Tori Solberg Halvorsen.

Gimle åpnet klart best i oppgjøret mellom NM-finalistene fra forrige sesong. Bergenserne ledet med 13 poeng på det meste (31-18) og med 11 etter halvspilt kamp (31-20).

Men da tredjeperioden begynte med 5 strake poeng fra Tori Solberg Halvorsen (30) og to fra Mia Henriksen (34), var Ullerns erfarne veteraner i gang. Og etter at Lina Stranger-Johannessen og Mia Henriksen hadde senket hver sin 3-poenger, sto det 33-33 og Gimle-coach Audun Eskeland tok timeout: 13-2 til Ullern på tre og et halvt minutt!

4 poeng i én periode

Mens gjestene hadde holdt Ullern til 4 poeng i en andreperiode med mye bom fra begge lag (4-9), var det Gimle som måtte nøye seg med 4 poeng i tredjeperioden (18-4!) og med 3 til ett minutt gjensto av fjerde periode og stillingen var blitt 53-38.

Samtidig fikk hjemmelaget brukt sin høydefordel og spilt ballen mer inn til Tori Solberg Halvorsen og Mia Henriksen, som med 18 og 13 poeng ble Ullerns toppscorere.

- I første halvdelen ble vi halsende etter Gimle, men forsvaret vårt fra tredje periode og ut var nøkkelen. Tori og Mia var veldig bra inside for oss i angrep, men alt starter med defensive stops, presiserte Ullern-trener Gunnar Nesbø.

Lina Stranger-Johannessen (17) la to 3-poengere og endte på 12 poeng, og trioen med henne, Halvorsen og Henriksen scoret til sammen 43 av Ullerns 53 poeng – og ett mer enn hele Gimles lag.

I tillegg var Anniken Eika Frey som vanlig svært sentral i oppbyggingen av spillet og med assists.

Häger tilbake

Ullern har i sine to første kamper slått begge de antatt tøffeste utfordrerne, Ulriken Eagles (60-51) og Gimle.

I søndagens kamp spilte tittelforsvarerne også uten Marte Moe, som er en snartur i USA.

Dessuten er Therese Häger (32) klar igjen etter skade, og vil gi Ullern enda mer høyde (180 cm) og rutine, samt forsvarsstyrke.

- En kjemperessurs for laget, fastslår Nesbø.

- Ingen logisk forklaring

Gimle-trener Audun Eskeland var naturlig nok ikke like fornøyd med utviklingen i søndagens toppkamp.

- Vi blir så «sinnssykt flate» i begynnelsen av tredje periode, og jeg finner ingen logisk forklaring på at sånt kan skje. Vi skulle gå ut med trykk og bygge på ledelsen, forklarte han.

Gjestene greide ikke å stoppe Ullerns forwarder utover i kampen, men det var ikke i forsvar Gimle tapte.

- Å score 4 poeng i en hel periode som vi gjorde i tredje og Ullern gjorde i andre her, bør ikke være mulig i en eliteseriekamp. Så vi har absolutt mye å jobbe med nå fremover. Vi slet med noe av det samme i fjor også, med totale kollapser i kampene, sa Gimles coach.

Ullern har nå tre ukers seriepause før laget skal til Bergen og møte Ulriken Eagles igjen pluss Bergen Elite, 20. og 21. oktober.

Gimle skal i aksjon allerede tirsdag kveld, hjemme mot Bergen Elite – og har deretter bortekamp mot Sandvika 14. oktober.

Poengscorere i Ullern – Gimle:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 18, Mia Henriksen 13, Lina Stranger-Johannessen 12, Jeanine Flaaten 4, Josephine Allen 4, Anniken Eika Frey 2.

Gimle: Sigrid Hardie 14, Maren Mildestvedt 11, Karoline Falch-Monsen 5, Jennifer Winther 4, Ingeborg Gundersen 2, Andrea Bolstad Raa 2, Josefin Winther 2, Julie Winther 2.