Fire lag sikret plass i Scania Cup

​De to dominerende spillerne i Gutter 07-finalen i duell: Bølers Fredrik Skår skyter over Lommedalens Ola Lindbråten og scorer to viktige poeng i sluttminuttene. I bakgrunnen ser vi Lommedalens Sindre Ruud Møller (nr 11) og Bølers Matthew Garcia (nr 5).

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
18.09.2019
Bøler imponerte med både bredde og topp i gutter 07, og ingen kunne stoppe førstelaget.

Scania Cup-kvalifiseringen for årsklassene U13 og U14 er integrert i Bærum Open, og vinnerne blir invitert til prestisjeturneringen i Södertälje i påsken, kalt «det uoffisielle nordiske mesterskapet».

I år som i fjor suste Ulriken Eagles-jentene og Ullern-guttene i 06-klassen gjennom kval-turneringen uten å være truet i noen kamper, mens Ulriken også sikret seieren og Scania Cup-plassen i 07-klassen (U13) for jenter.

De to «U-klubbene» har vært dominerende i de yngste årsklassene i norsk basket de siste årene. I fjor var Ulriken Eagles kvalifisert med sju lag (!) og deltok med seks.

Tre Bøler-lag i Gutter 07

Men i yngste gutteklasse sto kampen mellom to andre klubber som satser på sine yngste.

Bøler stilte med tre lag i 07-klassen og med et førstelag som slo alle motstandere klart og til slutt også slo ut Bøler 3 og Bøler 2 i kvart- og semifinalen. De to andre Bøler-lagene ble altså bare stoppet av sine egne. Men i finalen fikk Bøler 1 langt tøffere motstand av Lommedalen, som rett før hadde imponert med seier over Ulriken Eagles (28-23).

Bøler – Lommedalen ble et fyrverkeri av en finale, med Bøler noen poeng foran hele veien og et Lommedalen som nektet å gi seg. Det endte med Bøler-seier 30-27.

- Vi kommer til å takke ja til Scania Cup-invitasjonen, forutsatt at spillerne og foreldrene er med på det, men det håper og tror vi jo. Vi hadde et foreldremøte på forhånd der det ble bestemt at vi skulle ha nivådelte lag i denne tuneringen, forteller Bølers trener og ildsjel Bjørnar Holsæter.

Startet med SFO-basket

Han startet SFO-trening på Bøler skole med mange av spillerne da de var seks-sju år gamle, hjulpet av SFO-lærer Markus Erichsen. Nå er det 30 spillere i G07-klassen i Bøler Basket.

- Noen av dem har trent i fem år allerede, men to spillere har vært med på basket bare i noen måneder. Men dette 2007-laget har vi satset litt ekstra på. De spilte over 100 kamper i fjor i EasyBasket og turneringer. Nivådelingen i denne turneringen går på ferdigheter, innsats og holdninger. Men vi drar til Kungsbacka i Sverige i cup nå førstkommende helg hvor vi deler inn i tre jevne lag igjen, med fokus på lagbygging av hele gruppa, presiserer Holsæter.

- Visjonen vår er jo «flest mulig, lengst mulig og best mulig», forklarer han.

Fredrik Skår fikk prisen som finalens MVP i G07-klassen, mens samme utmerkelse gikk til Siena Sanford (Ulriken Eagles) i J07, Susanne Vigrestad (Ulriken) i J06 og Scott Henriksen (Ullern) i G06.

158 lag deltok i helgens Bærum Open, en rekord for turneringen.

Finalene i Bærum Open:

Jenter 07: Ulriken Eagles – EB85 Fighting Dragons 35-14