Fire Ullern-spillere premiert

​Anniken Eika Frey, her mot Gimles Karoline Falch-Monsen i søndagens NM-finale, topper sesongens statistikk for flest assists i Kvinneligaen.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
10.04.2018
Norgesmestrene tok tre av fem plasser på Allstar-laget – og fikk ytterligere én pris.

KL-sesongen ble avsluttet med NM-sluttspill i Vollenhallen og Bærum Idrettspark sist helg, med finaleseier 61-53 til Ullern over Gimle.

Ullern-jentene tok sitt femte strake NM-gull, ble i tillegg seriemestre – og dominerte stort også da sesongens «KL-Awards» ble utdelt rett før semifinalen mellom Ullern og Ulriken Eagles i Vollenhallen lørdag.

Tori Solberg Halvorsen, Mia Henriksen og Ingrid Sørtveit fikk alle plass på Allstar-laget, sammen med Høybråten-forward Tina Evjen Nesse (Ullern i fjor!) og Ulrikens amerikanske pointguard, Erica Aiello.

Tori Solberg Halvorsen ble kåret til sesongens MVP. Hun var også høyt i de fleste statistikk-kategoriene – med 16,1 poeng i snitt per kamp (4.- plass), 11 returer (2.), 3,2 assists (8.), og suverent øverst i statistikken for «effektivitet» (24,1 – fulgt av Ingrid Selvik på 19,8).

I tillegg fikk Ullerns finale-MVP Anniken Eika Frey prisen til beste pasningslegger – med 5,1 assists per kamp.

Tina Evjen Nesse ble også kåret til beste forsvarsspiller, og to priser ble det også til Tromsø Storm Ungdoms 17-årige komet, Sofia Burkow – til tross for at laget hennes ikke vant noen kamper.

Sofia ble ligaens toppscorer med 17,5 poeng per kamp (økte til 18,4 etter 23 i snitt i sluttspillet), og ble kåret til «Årets talent».

- Jeg er veldig glad for og setter veldig stor pris på å bli stemt fram som «Årets talent». Det inspirerer meg til å satse enda mer. Jeg må bare takke trenerne og lagvenninnene mine – og ikke minst Tromsø Storm Ungdom. Hadde ikke klubben gått inn for spill i Kvinneligaen, ville vi fortsatt spilt ubetydelige kamper og mot guttelag i Tromsø, sa Sofia etter at Tromsø hadde tapt kampen om 7.- plassen i NM mot Sandvika søndag.

Sesongens KL-priser

Statistiske kategorier:

Toppscorer: Sofia  Burkow, Tromsø Storm Ungdom – 17,5 poeng per kamp.

Returtaker: Ingrid Selvik, Asker – 14,7 returer per kamp.

Pasningsgiver: Anniken Eika Frey, Ullern – 5,1 assists per kamp.

Stemt fram av coachene:

Årets dommer: Tennaz Javid.

Årets trener: Bilal Rodgers, Høybråten.

Årets talent: Sofia Burkow, Tromsø Storm Ungdom.

Årets forsvarsspiller: Tina Evjen Nesse, Høybråten.

Allstar-laget:

Guard: Erica Aiello, Ulriken Eagles.

Guard: Ingrid Sørtveit, Ullern.

Guard/forward: Mia Henriksen, Ullern.

Forward: Tina Evjen Nesse, Høybråten.

Forward: Tori Solberg Halvorsen, Ullern.

Sesongens MVP: Tori Solberg Halvorsen, Ullern.