Femte strake for Gimle

​Sigurd Lorange, 18-årig pointguard i Gimle som satte 13 poeng da Frøya ble slått 73-69 onsdag. Bildet er fra søndagens kamp mot Asker Aliens.

FOTO: ERIK BERGLUND

ARILD SANDVEN
03.10.2018
- Viktig å få bevist for oss selv at vi kan slå veldig gode lag, sa Audun Eskeland.

Frøya – Gimle 69-73

Sesongens første Bergen-derby i BLNO for menn kunne knapt blitt mer spennende:

Først i sluttsekundene sikret Gimle seg seieren i Frøya Arena, da Kurt-Ali Ouakkaha Størseth, Sigurd Lorange og Tony Tolovae la hvert sitt straffekast etter at Junior Lomomba hadde redusert til 69-70 for hjemmelaget 31 sekunder før slutt.

Dermed tok Gimle sin femte strake seier og troner på toppen av BLNO-tabellen, etter det som også var det første oppgjøret innenfor femlagsgruppen som sto uten tap etter de to første helgene.

Bærum og Fyllingen som møtes søndag har begge tre seire på tre kamper, mens E-cup-deltaker Kongsberg Miners bare har spilt én.

- Vi har fått en fin start på sesongen, og det var viktig å få bevist for oss selv at vi kan slå veldig gode lag, fastslo Gimle-trener Audun Eskeland.

- Det var bra at vi klarte å stå etter den elendige førsteperioden hvor Frøya hadde mer fysisk trykk, var over alt og tok offensive returer mot oss. Og bra når jeg vet spillerne er trygge på at det snur seg og ikke får panikk, men stoler på egen struktur og å ta en possession om gangen.

Frøya ledet med 13

Det svingte bokstavelig talt i derbyet i Frøya Arena. Hjemmelaget suste ut fra startblokkene og ledet 21-8 etter en knallsterk førsteperiode, men Gimle kom tilbake og overtok ledelsen på en 3-poenger fra Eivind Lamo tidlig i 3. periode (43-41) og var oppe i 8 poeng to ganger tidlig i fjerdeperioden, 60-52 på en 3-er fra Kurt-Ali Ouakkaha Størseth og 62-54 ved Milovan Savic.

Men Frøya fikk inn en 8-0-run og utlignet til 62-62 ved Ognjen Nisavic og 64-64 ved Junior Lomomba, før lagkaptein Arne Ingebrigtsen sendte hjemmelaget i ledelsen og jubel på tribunene med en 3-poenger:

67-66 med 2:40 igjen å spille.

Det varte ikke lenge. To straffer fra Ouakkaha og et skudd fra Lamo ga Gimle 70-67 et minutt før slutt og overtaket de greide å beholde gjennom sluttsekundene.

Ros til Ali og Savic

I det ellers så unge Gimle-laget sto veteranene fram:

Milovan Savic (30) og Kurt-Ali Ouakkaha Størseth (28) var toppscorere med 16 og 14 poeng, men langt mer enn det. 2,06 m lange Savic fra Montenegro er en solid import og like mye en råsterk rebounder og smart lagspiller som en scorer.

Ali er spilleren som kommer inn når kamper vipper og gjør en stor jobb med forsvar, steals og lagarbeid. Og noen viktige scoringer.

- Ali var fantastisk i dag, sa Audun Eskeland.

- Han er alltid involvert når det teller. Med en offensiv retur her, en 3-poenger der og en løs ball som han plukker. Han har på mange måter fått en veldig fin rolle i dette laget og har kanskje funnet sin sjelevenn i Milovan (Savic). De to er veldig bra sammen, to voksne vinnerskaller på banen, presiserer Gimle-coachen.

- Det er nok bare situasjonen jeg er i og hvem som spiller på laget, sier Ali Ouakkaha beskjedent.

- Jeg kom til Gimle mye på grunn av Audun, som kjører mye av det spillet Mathias Eckhoff står for, et spill jeg liker. Det er tidlig i sesongen og vi har en lang vei å gå, men vi har et spennende lag og det er en tanke bak alt vi gjør. Det er kjekt og gøy å være en del av et sånt lag og veldig positivt at vi kunne ta seieren over Frøya her i dag med et så ungt lag, sa Gimle-kapteinen.

- Et skritt i riktig retning

I Frøya-leiren var ikke stemningen altfor nedtrykt, tapet til tross.

- Jeg syns vi spiller bra kollektivt forsvar, men vi er et stykke fra der vi burde være offensivt og for lite samkjørt ennå på det vi prøver å få til, sa lagkaptein Arne Ingebrigtsen.

- Det kommer til å ta litt tid, men vi skal bli bedre og bedre utover i sesongen. Dagens kamp var på mange måter et skritt i riktig retning, men vi ble litt for stillestående i angrep, mente han.

Frøya-trener Darko Mihajlovic mente det hadde vært et godt bergensderby og god PR for norsk basket.

- Vi var aggressive fra start og spillerne fightet godt i 40 minutter. Men i andre periode tillot vi Gimle å få styre og spille som de ville, og gikk bort fra kampplanen vår. Vi har et nytt lag som trenger tid, men det var en tett kamp som jevn helt til det siste, understreket Mihajlovic.

Poengscorere i Frøya – Gimle:

Frøya: Junior Lomomba 19, Ognjen Nisavic 12, Austin Williams 12, Marcus Larsson 10, Arne Ingebrigtsen 9, Nicholas Phillip 7.

Gimle: Milovan Savic 16, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 14, Sigurd Lorange 13, Tony Tolovae 11, Eivind Lamo 9, Jørgen Odfjell 7, Morten Osland 3.