Få trenerkompetanse i sommer

​Greg Minor spilte fem år i NBA. Han kom på tredjeplass i NBA Slam Dunk Contest '96, og han er for tiden assistant coach for Canton Charge. Deltok på Elite Basketball Camp i 2013 og 2018. (foto: Fredrik Hannestad)

NBBF
24.04.2019
​Deltakelse på coach clinic under Elite Basketball Camp er lisensgivende.

Deltakelse er lisensgivende for norske trenere med Trener 1, 2 eller 3-kompetanse. I år kommer det NBA-trenere fra Los Angeles Clippers og Dallas Mavericks.

Ved siden av grunnutdanning er etter- og videreutdanning viktig for å gi faglig påfyll og inspirasjon til våre trenere. Deltakelse på coach clinic er lisensgivende slik at alle deltakere vil få fornyet sin trenerlisens. Her er en beskrivelse av kurset:

Trenersamlingen foregår som en del av Elite Basketball Camp, en treningsleir for ungdomsspillere.

Deltakerne på trenersamlingen vil ta del i undervisningen og kan observere all undervisning hver dag. De vil også få tilrettelagt orienteringer av NBA-coachene hver morgen. I lunsjen legges det opp til presentasjon av faglige tema. Etter dagens trening vil de norske trenere kunne gjennomføre egne samtaler med NBA-coachene.

Hver hovedforeleser vil hovedsakelig være en invitert internasjonal coach, og han vil få hjelp av norske assistenttrenere som bistår NBA-coachene i undervisningen.

Målgruppen er alle trenere med Trener 1, 2 eller 3 kompetanse og krav til påmelding er fylt 16 år og godkjent Trener 1 utdanning.

Dette er NBA-trenerne som kommer til Bergen:

Mike Weinar (35) er assistenttrener hos Dallas Mavericks på ellevte sesongen. Han jobber spesielt med å forberede laget på motstandernes taktikk, og bidrar spesielt i lagets offensive spill.

Som hovedtrener ledet han Dallas til Orlando Summer Pro League-Championship i 2017 etter en dramatisk buzzer-seier i sluttspillet. Han har også vært assistenttrener på Mavericks 'Las Vegas Summer League-lag.

Weinar har mastergrad i idrettsledelse og tok sin bachelor i trening og sportsvitenskap. I tillegg har han økonomiutdannelse fra University of Florida. Weinar har bred erfaring innen coaching og han har vært foredragsholder på camper og clinics både i USA og internasjonalt.

Mike Weinar har ikke tidligere deltatt på Elite Basketball Camp.

Bli kjent med Weinar: https://www.youtube.com/watch?v=loEtt6lKMXs

Dave Severns har i ti år vært tilknyttet Los Angeles Clippers. For tiden er han scout, men var tidligere leder for spillerutvikling i klubben. Tidligere var han assistenttrener for spillerutvikling hos Chicago Bulls. Før det, jobbet Severns med spillerutvikling for Nike i 13 år. Han har også bred trenererfaring, og blant annet vært videokoordinator ved Fresno State University.

Severns har master i Arts, Health and Physical Education/Fitness ved California State University-Chico.

Dave Severns deltok på Elite Basketball Camp i 2015, 2016 og 2017.

Bli kjent med Severns: https://www.youtube.com/watch?v=loEtt6lKMXs

Elite Basketball Camp gjennomføres i Haukelandshallen (Bergen) i perioden 12.-15. august 2019.

Les mer: http://elitebballcamp.no