En lovende basket start i Bodø!

Hanne Funder
14.05.2018
Den 21. april 2018 braket det løs på kjøpesenteret City Nord i Bodø.

​Den 21. april 2018 braket det løs på kjøpesenteret City Nord i Bodø. Nesten hundre barn og ungdommer fra Bodø og omegn samlet seg for å prøve seg på basketball. Med seg hadde de arbeidsgruppa bestående av Ørjan Hustoft, Ole Christian Nikolaisen og Maria Fjørtoft og personer fra basketballmiljøet i Bodø. Selv om det er et lite basketmiljø i Bodø, så har det til dags dato aldri eksistert organisert aldersbestemt basketball, men dette forhåpentligvis i ferd med å endres. Målet med Kick off-en var å skape blest og nysgjerrighet samtidig som man prøvde å få et inntrykk av om interessen for basketball faktisk er til stede i Bodø.

Arbeidsgruppa består av personer som selv har spilt aktiv basketball i mange år, og det har lenge vært et ønske om at barn og ungdom i Bodø også skal få oppleve tilhørighet til denne sporten. Kickoff'en ble første arrangement frem mot oppstart med aktivitetslederkurs og treninger til høsten.

På Kick off'en stilte XXL- sport med to kurver der den ene ble stilt inn for barn og den andre for voksne. Skytekonkurranser ble kjørt i to omganger og deltagerne konkurrerte om gavekort fra Burger King, samt andre småting. Av de som skrev opp navnet sitt på interesselisten, ble det trukket en heldig vinner av et gavekort på City Nord.

Det var stort engasjementet blandt de små og store baskettalentene. Flere har tatt kontakt i etterkant og facebookgruppen har nå godt over 200 medlemmer. Man kan si at interessen for basketball i Bodø er stor, og at hvis idrettslagene tør å støtte opp under etablering av basketball i Bodø, så er det i aller høyeste grad liv laga med aldersbestemt basketball i Bodø!