Dommertalenter på samling

Torkild Rødsand
16.11.2018
Deltakerne på talentprogram for regionsdommere viser god fremgang.

Talentprogram for regionsdommere er et ett-årig nasjonalt kurs som retter seg mot regionsdommere som ønsker nye utfordringer og vil utvikle seg som dommer. For sesongen 2018/2019 er syv deltakere påmeldt og har nå gjennomført to samlinger og det er gledelig å se god utvikling av deltakerne.

Første samling ble gjennomført i forbindelse med serieåpning i BLNO 21.-​23. september hvor deltakerne ved siden av forelesninger om dommerrollen, kamphåndtering, dommersamarbeid og regelkunnskap også observerte kamp i BLNO menn og brukte dette som diskusjonsgrunnlag i undervisningen.

Neste samling var 9.-11. november hvor hovedtema var to-dommermekanikk (2PO) og posisjonering på banen. Etter teori og repetisjon fredag kveld ble hele helgen gjennomført i hall hvor deltakerne dømte kamper i Marienlysthallen og Oppsal Arena under observasjon og tilbakemelding fra kursansvarlig Torkild Rødsand. I tillegg til tilbakemelding fra observatør var deltakene selv aktiv i sin evaluering og gjennom diskusjon dommerne i mellom så vi en stor utvikling gjennom hele helgen.

Neste samling er 1.-3. februar hvor fokus går videre mot tre-dommermekanikk (3PO) og som avslutning vil deltakerne dømme U16NM i Bergen sammen med erfarne forbundsdommere.

Deltakere sesongen 2018/2019

Region Nord
Trym Erlend Bakkeland Lervik           Tromsø Storm Ungdom
Morten Aleksander Larsen                 Tromsø Storm Ungdom

Region Midt
Irfan Ljevo                                              NTNUI

Region Vest
Simen Bugge Urianstad                     Stavanger

Region Øst 
Emil Svarlien                                        Lommedalen
William Vegelbo                                  Kolbotn
Yousuf Sultany                                     Asker

Mer informasjon om Talentprogram for regionsdommere kan leses her.