Det Lille Klubbledermøtet 2018

​Oragnisasjonrakett - Et verktøy som kan tas i bruk under Klubbutviklingprosesser

Erika Lundin
02.08.2018
Region Øst arrangerer DLK for første gang. Vi håper flest mulig tillitsvalgte møter opp

Det Lille Klubbledermøtet (DLK) går paralellt med Den Lille Trenerhelgen, søndag 2.september i Bølerhallen. Dette er en satsning fra Region Øst. Vi håper å kunne skape bedre samarbeid på tvers av klubber, mellom klubb og region og inspirere klubber til videre arbeid i egen klubb. 

Vi har satt opp en agenda der det kommer personer som har solide kunnskaper innenfor sitt fagfelt. Tanken er å inspirere klubbene til å systematisk jobbe videre med slike temaer i egen klubb.  


- Region ØST satser på kompetanseutvikling for trenere og styremedlemmer. Vi håper medlemmene våre støtter opp om Den Lille Trenerhelgen og Det Lille Klubbledermøtet, og hjelper oss med å videreutvikle disse potensielt supre arenaene for læring og samarbeid, sier Daglig Leder Axel Langaker. 


Det Lille Klubbledermøtet               

Dato: Søndag 2. september 2018

Tid: Kl. 10.00-19.00  

Sted: Bølerhallen, Utmarkveien 4 Oslo        

Pris: GRATIS for alle styremedlemmer (en satsning fra Region Øst)

Frist for påmelding: 26.august

Påmelding sendes til Erika Lundin: erika.lundin@basket.no

(Navn, klubb, og mailadresse til hver deltaker)

 

Agenda

10.00-10.45            Velkommen og innledende informasjon fra Region Øst

10.45-11.45              Gruppearbeid, 3 diskusjonsgrupper

1. SPU - Hvordan gi et godt tilbud til alle i Region Øst? Også de beste. Les Strategiplan (s.7-9)

2. Trenerutvikling - Hvordan følge opp nye og erfarne trenere i klubben? Bruk av Mentorordning. Les Strategiplan (s.12-13)

3. Dommeroppfølging – Hvordan kan klubbene følge opp nye dommere? Hvordan kan Regionen, klubbene og foreldre samarbeide for å forbedre dommersituasjonen i Region Øst? Les Strategiplanen (s.13-14)

11.45-12.30              Fordelen med skadeforebyggende trening - Organisering av løpeteknikk, styrke, balanse og koordinasjon                                        på tvers av lag. Kursholder: Magnus Midtvet

12.30-13.30              Lunsj (inngår)

13.30-14.15             Oppsummering diskusjoner

14.15-15.45              Klubbutvikling -Tips til organisasjonsutvikling gjennom Kvalitetsklubb fra Fotballen. Kursholder: Ola og Tone

15.45-16.00            Oppsummering av Det Lille Klubbledermøtet

16.00-16.30            Middag (inngår)

16.30-17.30             Foredrag med Ola Flo Zachariasen og Tone Holm Dagsvold

                                     - Hvordan kan klubben og trenerne samarbeide for å skape god aktivitet i klubben? Tips gjennom Kvalitetsklubb

17.30-18.15             Gruppediskusjoner på  tvers av klubber, styremedlemmer og trenere

18.15-18.45             Oppsummering av gruppediskusjonene

18.45-19.00           Oppsummering av dagen


Vi håper alle klubber har mulighet til å sende flere tillitsvalgte på dette møtet. Ved gruppediskusjonene på formiddagen deler vi oss i tre grupper for å så ta en kortere oppsummering felles i plenum. Derfor er det viktig at klubbene velger å sende flere av sine styremedlemmer/tillitsvalgte på dette møtet. Og gjerne med de som er kontaktpersoner for trenere, SPU og dommere i tillegg til leder og tilligtsvalgte.


ormasjon om årets Kursholdere

Magnus Midtvet

Magnus har spilt basketball i 19 år og er fortsatt en aktiv basketballspiller. Denne sommeren spilte Magnus EM for Small Countries sammen med seniorlandslaget i San Marino. De endte som nummer 2 i turneringen og kom hjem med sølv og mer erfarenhet av internasjonal basket. Magnus har solide meritter i bagasjen: juniormester (x2), Norgesmester (x3), seriemester, og har vært kaptein både for Asker Aliens og Centrum Tigers i BLNO. Vi får se Magnus i Centrumdraktogså denne sesongen i BLNO Menn. 

Magnus har tatt idrettsutdannelse fra Norges Idrettshøyskole. I dag arbeider han som lektor i Kroppsøving og pedagogikk på Asker videregående skole samt lærer i basketball og pedagogikk på Norges Idrettshøyskole. Magnus har trent ungdomslag i Asker og Centrum og er idag fysisk trener for yngre spillere i Centrum Tigers. 


Ola Flo Zachariasen

Ola Flo Zachariasen er 29 år og oppvokst i Tønsberg før han dro til Sandefjord på toppidrettslinja. 

Når videregående var over, så flyttet han til Molde for å ta Bachelor i Sports Management. Ved siden av spilte han for Træff, der han det siste året var trener for Træff 2 i 4. divisjon. Han flyttet så til Oslo for å fullføre utdannelsen og to år senere hadde han Master i Idrettsvitenskap, med spesialisering innen Sport Management.

Han flyttet derover vestover etter jobben, der han fikk muligheten i NFF Sogn og Fjordane som klubbutvikler. Her fant han seg godt til rette, men fristelsen ble for stor når muligheten til å jobbe i UEFA åpnet seg. I Juni 2015 startet han i Nyon på et 1-års engasjement, som ble forlenget i 3 måneder for å jobbe med EURO 2016 i Frankrike.

Etter en periode tilbake i NFF Sogn og Fjordane har han nå meldt overgang til Oslo Fotballkrets og er storfornøyd som Klubbutvikler. Ola jobber med Kvalitetsklubb som har blitt en veldig lykket prosess blant fotballklubbene.

Tone Holm Dagsvold

Tone Holm Dagsvold har aldrig spilt en fotballkamp, men har god erfaring med økonomi og hvordan man bør drive en klubb. 

Tone har selv hatt en god del verv innen idretten. Leder av fotballgruppa i Nordby IL (2001-2005), styremedlem i Ås idrettsråd (2002-2012), kasserer i Follo HK herrer (2006-2012), kontrollkomiteemedlem i Follo HK herrer (2012-2016), kommunestyremedlem i Ås kommune (2011-2015), Daglig leder i Nordby IL (2005-2010)

Tone er økonomiutdannet, mor til 4 og har siden 2010 vært fagansvarlig for Klubbutvikling i Norges Fotballforbund (NFF). Tone er veileder for Kvalitetsklubb og klubbveileder for Utviklingsløpet til Toppfotball Kvinner. Hon har også vært tiltaksleder på Jenter 15/17 i fotball fire årganger gjennom turneringer i Europa frem til våren 2018.


Kvalitetsklubb er et verktøy for klubbutvikling med få begrensninger for overføring til andre idretter. 

Her kan dere lese litt om Kvalitetsklubb.


Kontaktperson for Det Lille Klubbledermøtet 2018: Erika Lundin    erika.lundin@basket.no