DST 2019: Program 12.-13. januar

Torkild Rødsand
23.11.2018
Programmet til DST 2019 inneholder fem forelesere av internasjonalt nivå.

Den Store Trenerhelgen arrangeres 12.-13. januar i Oppsal Arena i vi ser frem til en helg med høy kvalitet på årets forelesere. DST 2019 er den 10. utgaven på rad og vi er derfor ekstra glad for å kunne tilby et program med svært gode forelesere.

Programmet i år vil ha en internasjonal profil med forelesere fra Tyskland, Slovakia, Serbia, Spania og Norge. Her vil det være noe for enhver, med forelesninger rettet mot trenere for Easy Basket-lag, ungdomslag og elitetrenere.

Programmet for DST 2019 finner dere her sammen med tittel for hver forelesning. En liten forsmak på foreleserne finner dere nederst i nyhetssaken. Følg med på basket.no for mer informasjon om forelesningene fremover.

Påmelding til DST 2019 gjøres via Min idrett. Bruk følgende link som dere også finner når dere søker på www.minidrett.no etter Den Store Trenerhelgen under fanen kurs. Logg deg inn med brukernavn og passord. Mangler du passord følger du bare brukerveiledning for å få tilsendt dette på nytt. Deltakeravgift er kr 650,- og faktureres i etterkant og sendes deltakere på e-post. Dersom klubb ønsker å melde på flere deltakere kan dere sende e-post om dette til torkild.rodsand@basket.no.

Forelesere

Marius Huth:
Barne- og ungdomstrener og koordinator av arbeid med Mini Basket og opp mot grunnskoler i Berlin i regi av Alba Berlin. For de som forstår litt tysk og vil lese litt om Alba Berlins arbeid med skoler kan se her. Marius Huth vil ha tre forelesninger under DST og vil være rettet mot Easy Basket og blant annet hvordan utvikle driller/øvelser gjennom året og spilleforsåelse.

Tatiana Gallova:
Deltok på FECC i 2013-2015 med svært bra resultat og fikk utmerkelsen Top of Class. Hun var i 2016/2017 og 2017/2018 assistentrener for Kapfenberg Bulls i Østerriske Bundesliga for menn og tilknyttet Østerrikes ungdomslandslag de siste årene. Hun vil på DST 2019 ha et særlig blikk på hvordan jobbe med kvinnelige lag og spillere.

Nenad Trunic:
Trenger nesten ingen introduksjon etter at vi ble kjent med han under DST i 2016 og 2017 og vi er svært glad for han trives så godt i Norge og kommer tilbake til DST 2019. Trunic underviser på universitetet i Beograd, Serbia og er fast foreleser på FECC. Video av hans forelesning under FIBA U14 Get Together 2018 kan sees her.

Hugo Lopez:
Lopez var assistenttrener for Pablo Laso i Real Madrid i 2011-2014 hvor de blant annet kom til to finaler i Eurolague, vinner av ACB mm. Fra sesongen 2018/2019 er han ny landslagstrener for Sveriges herrelandslag. Forelesningene på DST vil være rettet mot våre elitetrenere. Disse vil være rettet direkte mot våre trenere for BLNO menn, BLNO kvinner, landslag og alle med Trener 3 utdanning. Dette vil ikke bli rene forelesninger, men interaktivt arbeid med deltakerne, så her blir det også rom for diskusjon og spørsmål fra deltakerne.

Mathias Eckhoff:
En av våre mest profilerte trenere både i BLNO menn med Bærum, trener for Universiade- og landslag for menn og assistenttrener for Nigeria i 2016 og deltakelse i OL i Rio. Han vil gi våre elitetrenere et innblikk i internasjonale trender og sine synspunkt på hvordan vi best kan utnytte det her hjemme og med våre landslag.