Centrums kamp mot overmakten

​Marcus Larsson og Centrum Tigers fikk det tøft mot Bærum. Her omringes Centrum-centeren av Bærum-spillere. Peder Frantzvaag dekker tett, mens Christoffer Heggelund (nr. 26) og Aly Hudgins er klare til å hjelpe.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
09.01.2018
Centrum Tigers måtte tåle et klart tap mot Bærum, men nå er Magnus Midtvedt snart tilbake.

Bærum – Centrum Tigers 89-55

- Jeg er så utrolig lei av å være skadet, det er det verste jeg vet og dessuten pleier jeg å skryte av at jeg aldri er det. Men jeg går til behandling på Olympiatoppen og satser på å være klar til kampen mot Asker neste onsdag, sa Midtvedt etter å ha fulgt Bærum-kampen fra benken.

Centrum pådro seg det 18. tapet på 19 kamper, etter at Bærum suste ut med 52-19 etter de to første periodene og roet ned i de to siste – med mye tid på benken for både Stian Mjøs og Keith Omoerah.

Det lå lenge an til sesongens største seier i BLNO (51 poeng da Asker slo Fyllingen 117-66 i oktober) og Centrums største (50 poeng i 51-101 mot Kongsberg). Men gjestene kom fint tilbake, tapte tredjeperioden hårfint (20-21) og spilte uavgjort i den siste (16-16).

For bunnlaget er det uansett ingen dramatikk i alle tapene.

- Vi vet hvor vi er og hva vi må jobbe med, presiserer Magnus Midtvedt.

Samtidig var Bærum-kampen Centrums tredje på fire dager, etter at de møtte Frøya (72-86) og Gimle (57-82) i Bergen i helgen.

- Men jeg tror vi var mer slitne i hodet enn i kroppen, sa Inge-Aleksander Kristiansen.

- Vi viste helt på begynnelsen av kampen at vi kan spille jevnt med dem, og hadde for eksempel en 6-0-periode mot Gimle søndag da de hadde toppet lag. Så det er også mye mentalt. Men Bærum er selvfølgelig gode, og skifter mye på forsvar, så vi må til stadighet omstille oss, forklarte Centrum-coachen.

 

Skader og sykdom

Laget hans var på gang i november og desember da de tapte knepent for Nidaros Jets (78-84), utklasset Tromsø Storm 89-62 til sesongens hittil eneste seier og var nær ved å slå Ammerud (79-82).

Så kom skadene, og med Magnus Midtvedt, Marcus Larsson og Johan Flaa ute samtidig, ble det tøft for de mørkerøde.

Nå er Larsson og Flaa tilbake og viser sin betydning for laget, Larsson med 10 returer mot Bærum og Flaa med 11 poeng.

Men Magnus Midtvedt, som både er kaptein, innpisker, playmaker,  suveren toppscorer og beste pasningslegger, er sårt savnet.

I årets tre første kamper har Centrum dessuten måtte klare seg uten sin viktige forward Tobias Kambestad. 21-åringen satt på benken i Nadderudhallen tirsdag, men har vært syk og slapp ikke innpå.

 

32 turnovers

Centrum hadde banens toppscorer i Sander Rivø Aslesen, som la 18 poeng etter 8/12 på alle skudd.

Johan Flaa imponerte med 3 av 4 på 3-poengere. Laget hadde for øvrig en sterk 10-0-run midtveis i tredje periode.

Keith Omoerah scoret 17 for Bærum, Stian Mjøs 15 etter 4/7 på 3-poengere.

Bærum spilte basket med høyt tempo i de to første periodene, og satte også Centrum under konstant press: Gjestene hadde 19 turnovers før halvtidspausen, endte på 32 og ble slått 43-11 i poeng etter turnovers.

Lagene møtes igjen i Vulkanhallen onsdag 24. januar, men før det skal Centrum spille hjemme mot Asker Aliens onsdag 17. og Bærum hjemme mot Nidaros Jets søndag 21.