Centrum snudde til seier

​Øivind Lundestad scoret bare 2 poeng før pause, men 20 i tredje og fjerde periode, og førte an da Centrum dro fra til seier 80-74. Her er Lundestad på vei mellom Scotty Hendricks og Paulius Grebliunas, mens Asker-kaptein Ludvig Bergh (til venstre) står klar til å hjelpe.

ARILD SANDVEN (tekst og foto)
06.12.2018
- Hardt arbeid måtte til, fastslo Øivind Lundestad etter Centrums snuoperasjon i Asker.

Asker Aliens – Centrum Tigers 74-80

Det begynte så lovende for Asker, som ledet med 13 poeng (24-11) midtveis i andre periode og 8 (48-40) ut i den tredje. Men det endte med tap, samtidig som lagets beste rebounder Jørgen Onarheim ble hjulpet ut av banen med et kraftig overtråkk i siste minutt – og er tvilsom deltaker i søndagens lokaloppgjør mot Bærum i Nadderudhallen.

- Vi spilte bra forsvar i første halvdel, og hadde som mål å få stops og ikke slippe til 3-poengsskytterne deres. Så raknet det helt og både Anders (Stien) og Øivind (Lundestad) kom i gang med 3-erne, sa Aliens-kaptein Ludvig Bergh og hadde grunn til å være skuffet.

Centrum kom til Leikvollhallen uten en influensasyk Magnus Midtvedt, og savnet av kapteinen og motoren virket merkbart i de to første periodene. Gjestene slet i angrep, scoret bare 9 poeng i den første perioden (15-9) og lå under med 13 poeng (24-11) etter at Ludvig Bergh og Mikkel Aarnes hadde lagt hver sin 3-poenger og Ulrik Stranger-Johannessen tre straffer etter å ha blitt feilet på en 3-er.

18-4 på seks minutter

Innbytterne Christoffer Heggelund (19) og Mats Selboe (21) brakte fart, forsvar og intensitet inn i Centrum-laget, og langsomt begynte gjestene å jobbe seg tilbake i kampen. Fra Asker-ledelse 48-40 snudde det:

Gjestene vant de seks siste minuttene av tredjeperioden 18-4 og ledet 58-52 før den siste, etter at Øivind Lundestad hadde lagt to 3-poengere på rad og Sander Aslesen sin eneste 3-er med to sekunder igjen av perioden.

- Vi trøblet på offensiven i de to første periodene og hadde dårlig flyt og kollektivt dårlig selvtillit på beslutninger og skudd, forklarte Øivind Lundestad.

Toppscoreren sto med bare 2 poeng ved halvspilt, men endte på 22 etter en strålende del to.

- Men som vi snakket om i pausen, var det hardt arbeid som måtte til. Anders (Stien) begynte å ta ansvar med skuddene og Christoffer (Heggelund) og Mats (Selboe) gjorde en veldig god jobb og steppet opp, skrøt Lundestad, uten å nevne sine egne bidrag.

Rutinert trio slo til

I det intense oppgjøret kom Asker Aliens tilbake igjen og var oppe på 63-63 etter at Paulius Grebliunas tok en sterk offensiv retur i duell med Miilah Kombat.

Da slo gjestenes mest rutinerte menn til:

Anders Stien la to straffekast, Stien scoret på en reverse-layup etter no-look-pasning fra Lundestad, og Lundestad la inn 69-63 til Centrum etter steal og assist fra Christoffer Heggelund.

Løpet virket kjørt for Asker da Scotty Hendricks fikk sin femte feil og Jørgen Onarheim like etter forsvant ut med skade, men Per Ingar Berthelsen scoret på en 3-poenger, ble feilet og satte straffekastet: 72-74!

Det var ikke nok, i neste angrep dunket Miilah Kombat ballen i kurven og i sluttsekundene satte Øivind Lundestad fire av fire straffer: 80-74 til Centrum.

Under "streken"

- Vi ble rett og slett for uorganiserte og bommet for mye på slutten, konstaterte Ludvig Bergh.

Med seier ville Asker vært på 3-10 og vært likt med Centrum Tigers, nå ble de 2-11 og ble liggende under «sluttspillstreken» sammen med Nidaros Jets (2-12), men Ammerud (3-11) og Centrum Tigers (4-9) er ikke langt foran og sesongen ennå ung – og lagene i nedre halvdel har begynt å vinne over andre enn hverandre.

For Centrum Tigers var det likevel en viktig seier etter fem tap i de seks foregående kampene.

- Men vi har fortsatt mye å gå på, fastslo Øivind Lundestad.

Til Bergen - med Midtvedt?

Scotty Hendricks styrte mye for Asker, satte fire 3-poengere og ble toppscorer med 22 poeng. Ulrik Stranger-Johannessen (15 poeng) startet kampen i stor stil, mens Jørgen Onarheim igjen gjorde en råsterk jobb under begge kurver og ga Miilah Kombat tøff fight.

Asker «vant» 3-poengskampen 9-8, men Anders Stien traff fire på sin gamle hjemmebane og Øivind Lundestad hadde to særdeles viktige treff da Tigers snudde kampen.

Centrum skal videre til vanskelige kamper i Bergen, mot Frøya lørdag og Fyllingen søndag – og satser på at Magnus Midtvedt er frisk og klar igjen til helgen.

Poengscorere i Asker – Centrum:

Asker Aliens: Scotty Hendricks 22, Ulrik Stranger-Johannessen 15, Ludvig Bergh 8, Mikkel Aarnes 7, Per Ingar Berthelsen 6, Audrius Cesonis 4, Alvis Eglitis 4, Jørgen Onarheim 4, Paulius Grebliunas 2, Stian Klokkeråsen 2.

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 22, Anders Stien 19, Christoffer Heggelund 12, Miilah Kombat 10, Mats Selboe 8, Sander Aslesen 5, Johan Flaa 4.