Blåser nytt liv i Skolemesterskapet

NBBF
I høst får arrangementet ny profil, nå er det de uøvde som står i fokus.

Høstens Skolemesterskap i basketball skal preges av idrettsglede og allsidig ballek. Det kåres ikke én vinner. Denne gangen skal ALLE deltakerne vinne!

Den primære hensikten med arrangementet er ikke å rekruttere flere spillere til klubbene. Målet er først og fremst å la barna oppleve å bli entusiastiske til basketsporten.

I år retter skolemesterskapet seg mot 6. trinn i barneskolene i Bergen. I Bergen kommune finnes det hele 71 barneskoler, og påmeldingene har allerede begynt å strømme inn.

- Vi håper at Skolemesterskapet i basketball blir et fast, årlig arrangement. På nettsiden www.basketmesterskap.no kan skolene enkelt få informasjon om Skolemesterskapet samt melde seg på. Vi mener at langt flere barn enn i dag bør få oppleve gleden av å ha det gøy med ball, og ikke for tidlig bli dratt inn i forpliktende aktivitet i klubber, sier styreleder for arrangørklubben Bergen Elite, Fredrik Hannestad.

Skolene kan stille lag i gutte- og/eller jenteklassen. Hvert lag har maksimalt 12 spillere. Arrangementet gjennomføres iht NIFs Barneidrettsbestemmelser. Det er et mål at alle lagene spiller like mye. Det kåres derfor ingen vinner av skolemesterskapet. Alle lag organiseres i puljer, og det spilles kamper mot de øvrige lagene i hver pulje. Alle lagene skal spille minimum tre kamper hver. Alle deltakerne får premie.

Det spilles på lave kurver på tvers av den store banen i Amalie Skram idrettshall. Det benyttes spilleregler fra EasyBasket.

Tidspunkt: Lørdag 18. og søndag 19. november 2017.

Sted: Amalie Skram idrettshall

Teknisk arrangør: Bergen Elite i samarbeid med egne breddeklubber (Hop BBK, Sandviken IL og IL Loddefjord).

Arrangementet skjer i regi av NBBF Region Vest, og deltakerne betaler ingenting for å delta.

Påmeldingwww.basketmesterskap.no